Schuifpui kopen? Houd hier rekening mee!

Ben je van plan om je woning uit te bouwen? Dan is een schuifpui plaatsen in de gevel, misschien wel een grote wens. Zo’n deur zorgt niet alleen voor meer licht in huis, maar maakt het ook een stuk makkelijker om de tuin in te lopen. Omdat er op het gebied van schuifpuien ontzettend veel mogelijk is, weet je misschien niet precies waar je moet beginnen. Daarom zetten wij hier een aantal zaken op een rijtje om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een schuifpui. 


Materiaal


Als jij je enigszins verdiept in schuifpuien, ontdek je snel dat ze gemaakt worden van verschillende materialen. Vroeger koos men vaak voor een schuifpui van hout, maar tegenwoordig wordt steeds vaker de voorkeur gegeven aan kunststof schuifdeuren. De aanschafprijs van een kunststof schuifpui ligt weliswaar een stuk hoger, maar dit nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen van dit materiaal. Waar hout gevoelig is voor het weer, is kunststof dit niet. Verven is dan ook verleden tijd als je voor een schuifpui van kunststof kiest. Veel mensen kiezen – aanvullend op hun kunststoffen schuifpui – voor kozijnen uit kunststof. Door het kiezen van kozijnen van hetzelfde materiaal, creëer je niet alleen een strakke en eenduidige stijl: je zorgt er ook voor dat je het onderhoud van je schuifdeuren in het geheel minimaliseert.


Beglazing


Veel mensen kijken alleen naar het materiaal waarvan de deur zelf gemaakt is, maar dit is niet verstandig. Besteed ook altijd aandacht aan het glas dat in een schuifpui zit. Je wilt immers geen schuifpui met glas dat niet of nauwelijks isoleert. Warme lucht trekt dan snel naar buiten, waardoor er meer gestookt moet worden om de temperatuur in huis op peil te houden. Dit heeft invloed op je energierekening, want deze valt hoger uit. Vandaar dat een schuifpui met isolatieglas de voorkeur heeft. Dit kost je meer geld, maar op termijn verdien je dit terug. Je hoeft immers minder te stoken als je schuifdeuren met isolatieglas koopt.


Veiligheid


Is de gevel van je woning nu nog dicht, maar moet hier straks een schuifpui in komen? Dan neemt de kans op een inbraak in feite toe. Inbrekers hebben namelijk een extra manier om binnen te komen. Reden genoeg om ook aandacht te besteden aan de veiligheid voordat je een schuifpui koopt. Kies bij voorkeur voor een schuifpui met een keurmerk. Aangezien zo’n deur uitvoerig getest is op meerdere inbraakmethodes, is de kans op een inbraak kleiner. Hoe meer sterren een schuifpui heeft, des te meer tijd het een inbreker kost om hem te forceren. 

Bediening


Tot slot is het verstandig om rekening te houden met de bediening van een schuifpui. Zo’n deur bedien je vaak met behulp van een hendel. Je ontgrendelt de schuifpui door de hendel naar boven of beneden te draaien, waarna je de deur opzij kunt schuiven. Ondanks dat de bediening van dit soort deuren vaak hetzelfde is, zit er wel verschil in de kwaliteit van de bediening. Zo kan een goedkope schuifpui bijvoorbeeld minder soepel lopen dan een duurder exemplaar. Laat je daarom nooit leiden door de prijs als je een schuifpui wilt kopen, maar kijk liever naar de kwaliteit van de deur.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *