5 tips voor een kleine moderne tuin

Het ontwerpen en creëren van je nieuwe tuin kan soms moeilijk zijn. Het begint met maken van een plan en het bedenken van een ontwerp. In stedelijke omgevingen, waar ruimte een luxe is, kan een kleine moderne tuin een oase van rust en schoonheid bieden. Bij het creëren van deze tuin moet je goed nadenken over de inrichting. Daarom zijn hier 5 tips die jou helpen bij het creëren van een kleine moderne tuin. 

Gebruik een persoonlijk ontwerp

Bij het ontwerpen van een kleine moderne tuin is het belangrijk om een persoonlijke touch toe te voegen. Dit betekent dat je het ontwerp afstemt op je eigen stijl en behoeften. Begin met een duidelijk plan: overweeg hoe je de tuin wilt gebruiken, welke soorten planten je aanspreken en welke kleurenschema’s het beste passen bij je woning. Kies voor een ontwerp dat bij jou past. Wil je liever een strak of een levendig ontwerp? Zorg er in ieder geval voor dat elk element dat je toepast in de tuin een doel heeft en bijdraagt aan de algehele sfeer van de tuin. Gebruik ook de verticale ruimte. Denk aan hangende planten of wandtuinen waardoor je een persoonlijke en ruimtebesparende touch kan geven aan je tuin. 

Plaats een schutting van composiet

Een schutting van composiet is een uitstekende keuze voor een kleine moderne tuin. Deze schuttingen bieden veel privacy, zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. In tegenstelling tot traditioneel hout is een schutting van composiet bestand tegen weersinvloeden en verkleurt het niet snel. Het behoudt lang zijn moderne uitstraling. De schutting geeft een strakke, uniforme look die goed past bij een kleine moderne tuin. Het is ook een milieuvriendelijke optie aangezien veel composietmaterialen gemaakt zijn van gerecyclede materialen. 

Maak functionele zithoeken

In een kleine tuin is het belangrijk om functionele zithoeken te creëren. Dit kunnen eenvoudige hoekjes zijn met een paar stoelen en een kleine tafel, of een comfortabele loungehoek voor ontspanning. Bij het kiezen van meubilair is het belangrijk om stukken te selecteren die passen bij de grootte van de tuin. Kies voor compacte en multifunctionele meubels die de ruimte niet overweldigen. Het gebruik van ingebouwde zitplekken, zoals een bank langs de rand van je tuin, kan ook een slimme manier zijn om ruimte te besparen. Zorg ervoor dat de zithoek uitnodigend en comfortabel is. Op die manier kan je optimaal van je tuin genieten. 

Gebruik slimme verlichting

De juiste verlichting kan de perfecte sfeer creëren in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan slimme verlichting voor in jouw moderne tuin. Slimme verlichtingssystemen bieden flexibiliteit en kunnen worden aangepast aan verschillende sferen en gelegenheden. Een energiezuinige keuze die zowel functioneel als sfeervol is, is ledverlichting. Overweeg het plaatsen van verlichting langs paden, het accentueren van specifieke planten of het creëren van een gezellige zithoek met zachte verlichting. Slimme verlichting kan je met een app bedienen. Deze verlichting geeft je daarom vrijheid om de verlichting aan te passen aan je stemming of het tijdstip van de dag.  

Voeg grote plantenbakken toe

Grote plantenbakken voegen nog meer stijl toe aan een kleine moderne tuin. Ze bieden de mogelijkheid om verschillende planten en bloemen te laten groeien zonder dat je veel grondoppervlak nodig hebt. Kies voor strakke, moderne ontwerpen die passen bij jouw tuin. Je kunt de plantenbakken gebruiken om een natuurlijke scheiding te creëren of juist om een focuspunt te vormen. Met grote plantenbakken voeg je hoogte en diepte toe aan de tuin. Een handige optie is het gebruik van een plantenbak met wielen zodat je gemakkelijk de indeling van je tuin kan veranderen. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *