Handige tips voor het opbergen van je tassen

De kans dat jij als vrouw meerdere tassen in je bezit hebt, is vrij groot. Om ervoor te zorgen dat je tassen niet door het hele huis slingeren en er ook goed uit blijven zien, is het belangrijk dat je ze goed opbergt. Nu snappen we heel goed dat je vast een favoriete tas hebt, die je praktisch iedere dag bij je hebt, maar er zullen ook een aantal tassen zijn, die je bijvoorbeeld alleen tijdens een speciale gelegenheid draagt. Omdat lang niet iedereen het belang ervan inziet, delen we niet alleen een aantal handige tips met je, zodat jij je tassen voortaan gemakkelijk kunt opbergen, maar leggen we je ook uit waarom het zo belangrijk is je tassen niet zomaar ergens in de hoek van de slaapkamer te laten staan.

Waarom je tassen opbergen?

De kosten voor een nieuwe tas zijn vaak niet mals. Logisch dus dat je er zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Op het moment dat jij je tassen dan door het hele huis laat rondslingeren, komt dit de levensduur van je tassen natuurlijk niet ten goede. Allereerst zorgt het ervoor dat de kans op beschadigingen een stuk groter is en kan het zorgen voor kreukels in het geval van een leren tas. Vaak zien we dat de meeste tassen in de hal van het huis liggen, waar het vaak kouder en vochtiger is en daardoor de tas ook minder mooi wordt. Het is dus aan te raden om je tassen goed op te bergen.

Gebruik een opbergbox

Om ervoor te zorgen dat je tassen in perfecte staat blijven, is het belangrijk om ze goed op te bergen. Investeer in speciale opbergdozen die groot genoeg zijn om je tassen goed in te kunnen opbergen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het er een stuk opgeruimd uitziet, maar worden de tassen ook beschermd tegen stof, vocht en eventuele beschadigingen. Stel dat je net een nieuwe dames crossbody tas hebt gekocht, maar deze alleen in de weekenden gebruikt, bijvoorbeeld tijdens een avondje stappen, dan is het verstandig deze de rest van de week goed op te bergen. Juist voor deze specifieke gevallen is een opbergbox een must.

Opvulling voor je tas

De meeste nieuwe tassen zullen voor een groot deel zijn opgevuld met papier of ander materiaal. Dit wordt gedaan om de vorm te behouden. Dus wanneer je je tas een tijdje niet gebruikt, is het raadzaam deze op te vullen met zijdepapier of gewoon een oude kussensloop. Dit voorkomt dat je tassen leeg worden ‘gezogen’ en kreukels krijgt. Bovendien zorgt deze extra bescherming ervoor dat je tassen hun oorspronkelijke vorm behouden. Helemaal wanneer het om een wat duurdere tas gaat, zit je er niet op te wachten dat deze zijn vorm al na een aantal maanden verliest omdat deze maar een paar keer is gebruikt.

Sorteer je tassen op soort

Om ervoor te zorgen dat je niet alleen het overzicht bewaard, maar ook voorkomt dat je een grote tas op je online gekocht nieuwe clutch zet, is het belangrijk je tassen op soort te sorteren. Zet bijvoorbeeld de kleinere tassen bij elkaar en hang de grotere tassen, zoals je handtassen op aan wandhaken. Zo voorkom je dat de kleinere tassen door het gewicht van de grotere worden geplet en hun wordt verliezen. Daarnaast scheelt het je ook gewoon een hoop tijd, wanneer je op zoek bent naar net die ene tas. Je zult namelijk altijd zien dat de tas die je zoekt, helemaal onderop ligt.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *