Automatische deur

Een automatische deuropener is voor veel bedrijven en instanties niet nieuw: zonder je snelheid aan te passen of de spullen die je in je handen hebt neer te zetten, wordt de deur voor je geopend. Zulke automatische deuropeners kunnen ook op een andere, slimme manier worden ingezet: met bediening op afstand. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die op de vijfde verdieping zitten, en met één druk op de knop de voordeur beneden kunnen openen voor gasten. Deze uitvindingen zijn zeker niet nieuw, maar waarom hebben nog zo weinig mensen dit in hun eigen huis? Met de tips hieronder kom je erachter welke automatische deuropener perfect bij jouw huishouden past, zodat je extra gestroomlijnd door het leven kunt gaan. 

Welke automatische deuropener past bij mijn huis?

Heb je een groot gezin met veel kinderen? Ben je minder mobiel? Of heb je een eigen kantoor aan huis? Lees hieronder welke automatische deuropener past bij welke situatie. 

Automatische deuropener met sensor

Een deur automatisch kunnen openen zonder op een knop te hoeven drukken, gaat via een sensor. Dit betekent dat de deuropener je detecteert zodra je in de buurt bent, en de deur vervolgens vanzelf opengaat. Dit systeem zie je al regelmatig in seniorenwoningen en aangepaste woningen voor mindervaliden. Dit betekent echter niet dat het niet handig kan zijn in ieder huishouden: vaak genoeg moeten we ons haasten door ons huis, en kunnen deuren flink voor een opstopping zorgen. Wellicht heb je net je kind opgetild en je andere hand vol met spullen, waardoor je soms in gekke en misschien gevaarlijke houdingen terechtkomt om de deur te kunnen openen. Op het gebied van design kan het ook een mooie toevoeging zijn aan je huis: een gestroomlijnd huis ziet er vaak erg strak en stijlvol uit. Automatische deuropeners met een sensor kunnen dus gebruikt worden binnen een veel breder publiek, en kunnen je dagelijks leven een stukje praktischer maken. 

Voordelen automatische deuropener met sensor

  • Ideaal voor een breed publiek: van senioren en mindervaliden tot grote gezinnen.
  • De gestroomlijnde opening van deuren geven een mooie uitstraling aan je huis.
  • Het is mogelijk om je veiliger te bewegen door je huis, vooral met kinderen.

Nadelen automatische deuropener met sensor

  • Deze optie is vaak duurder dan een automatische deuropener op bediening.
  • Deze automatische deuropener werkt op elektriciteit: wees er zeker van dat er ook een optie is om de deur handmatig te openen als er geen elektriciteit is. 

Automatische deuropener op bediening

Een automatische deuropener op bediening is in huishoudens voornamelijk praktisch bij buitendeuren. Zo’n elektrisch gedreven deuropener wordt aan de binnenkant van je deur naast het slot geplaatst, wat er tevens voor zorgt dat je deur extra beveiligd is. De deuropener kan worden gekoppeld aan een intercomsysteem, zodat je weet wie er voor de deur staat. Deze elektrische deuropener is perfect voor mensen met een eigen bedrijf aan huis. Zo weet je precies wie er aan de deur staat, en voor wie de gast bedoeld is. Daarnaast biedt het ook een extra stukje comfort en gemak: ongewenst bezoek kun je negeren of afwijzen via de intercom, zonder hier het gesprek mee aan te gaan. Ook wanneer je geen bedrijf aan huis hebt, is dit systeem erg prettig om te hebben. Je voorkomt zo vele wandelingen naar de deur, en kunt mensen eenvoudig zelf laten binnenkomen.   

Voordelen automatische deuropener op bediening

  • Perfect voor grote huizen of voor mensen met een bedrijf aan huis.
  • Minder wandelingen naar de deur.
  • Eenvoudiger om ongewenst bezoek af te wijzen.

Nadelen automatische deuropener op bediening

  • Een intercom is nodig om gebruik te maken van de praktische voordelen.
  • Deze automatische deuropener werkt op elektriciteit: wees er zeker van dat er ook een optie is om de deur handmatig te openen als er geen elektriciteit is. 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een automatische deuropener?       

Niet elke automatische deuropener past op iedere deur, en binnendeuren vragen om andere kwalificaties dan buitendeuren. Voornamelijk voor automatische deuropeners op sensor is het belangrijk om de juiste voor jouw deur aan te schaffen. Eerst moet je kijken naar de breedte van de deur en het gewicht van de deur in kwestie. Een buitendeur zal bijvoorbeeld vaak meer wegen dan een binnendeur, en de sensor moet een bepaalde gewichtsklasse aankunnen. Het verschil in automatische deuropeners voor een binnen- of buitendeur ligt niet alleen bij het gewicht, maar ook bij de optie om op slot te kunnen. Je wilt tenslotte niet dat iedereen die langs je buitendeuren loopt ook meteen naar binnen kan gaan. Voor automatische deuropeners op bediening is dit eenvoudiger: veel modellen zijn toepasbaar op een groot aanbod van deuren. Kijk voornamelijk naar de formaten van je huidige sleutelplaten en deurposten om te bepalen of de deuropener op jouw deur past. 

Veelgestelde vragen automatische deuropener

Wij krijgen regelmatig vragen over automatische deuropeners. Hier geven wij antwoord op de veelgestelde vragen die wij regelmatig krijgen.

Wat is een automatische deuropener?

Automatische deuropeners zijn een veelvoorkomend kenmerk in veel openbare gebouwen. Ze zorgen ervoor dat mensen met een handicap het gebouw kunnen betreden en verlaten zonder dat er hulp of een rolstoelhelling nodig is. Dit betekent echter niet dat het niet handig kan zijn in ieder huishouden: vaak genoeg moeten we ons haasten door ons huis, en kunnen deuren flink voor een opstopping zorgen.

Hoe werkt een automatische deuropener?

Automatische deuropener is een apparaat dat de deur automatisch opent en sluit. Het kan in de garage, op kantoor of thuis worden geïnstalleerd. De automatische deuropener bestaat meestal uit een sensor die wordt geactiveerd als er iemand in de buurt loopt. Deze sensor stuurt een signaal naar de motor die de deur opent.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *