Jouw festival outfit samenstellen: zó doe je dat!

Jouw festival outfit samenstellen: zó doe je dat!

Kijk jij alweer uit naar het festivalseizoen en wil jij je eigenlijk alvast voor gaan bereiden voor de start van deze feestperiode? Dat snappen wij helemaal, je kunt nooit te vroeg zijn met het voorbereiden van iets waar je naar uitkijkt. Nu zijn er verschillende manieren waarop jij je voor kunt bereiden op het festivalseizoen, maar het belangrijkste is natuurlijk wel je festival outfits. In dit artikel geven we je tips voor het samenstellen van je ideale festival outfit!

De juiste schoenen zijn belangrijk 

Aangezien je tijdens een festival over het algemeen veel loopt en staat, is het belangrijk dat je de juiste schoenen draagt. De schoenen moeten praktisch zijn, maar ze moeten natuurlijk ook bij de rest van je outfit passen. Draag altijd platte schoenen, geen hakken. Dat schoenen met een hak onpraktisch zijn op een festival, hoeven we je vast niet uit te leggen. Doe daarnaast ook niet je nieuwste sneakers aan, want schoenen hebben vaak nogal wat te lijden op een festival. Als het bijvoorbeeld regent tijdens een festival, is het niet te voorkomen dat een festival camping modderig wordt. Je kunt voor een festival altijd sneakers of gympen gaan halen bij een tweedehandswinkel als je wil. Dit scheelt een hoop geld en je eigen schoenen lopen zo geen risico. 

Broeken voor overdag en voor de avond 

Al is het zomer, in de avond kan het een stuk kouder worden op een festival. Vaak sta je immers op een groot, open veld. Verblijf je op de camping van het festival, dan kun jij je natuurlijk makkelijk tussendoor omkleden. Overdag kun je lekker een trendy korte broek aan, zoals een high waisted broek. Voor de avond doet een skinny jeans het altijd goed, maar ook een baggy broek zien we vandaag de dag steeds meer terug. Zoek bij beide broeken een leuk shirt, het liefst met een opvallende kleur of print. Dan hoef je de outfit alleen nog aan te vullen met leuke accessoires, zoals bucket hats of opvallende festival zonnebrillen! 

Houdt rekening met slecht weer 

Aangezien we nu eenmaal in Nederland wonen, is er altijd kans op slecht weer tijdens een festival, hoe zonnig de voorspellingen ook zijn. Zorg dus dat je voorbereid bent op regen als je voor een aantal dagen naar een festival gaat. Begint het te regenen, dan is het wel zo prettig als je een regenponcho bij je hebt, zodat je niet kletsnat wordt. Dit hoeft je niet veel te kosten, er bestaan ook gewoon goedkope wegwerp poncho’s. Neem daarnaast ook een rugtasje mee, zodat je hier spullen in op kunt bergen als deze niet nat mogen worden, zoals je telefoon. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *