inductieplaat schoonmaken

Als je een inductiekookplaat hebt, weet je hoe handig en efficiënt het is om te koken. Maar om de plaat schoon te houden, kan een hele uitdaging zijn. In deze blog geven we je handige tips en tricks om je inductieplaat schoon te maken en te houden.

Maak de plaat na elk gebruik schoon

Een van de belangrijkste dingen om je inductieplaat schoon te houden, is om hem na elk gebruik schoon te maken. Laat de plaat afkoelen voordat je begint met schoonmaken. Gebruik een zachte doek of een speciale inductiereiniger om de plaat schoon te maken. Zorg ervoor dat je geen krassen op de plaat maakt.

Gebruik een speciale inductiereiniger

Een speciale inductiereiniger is de beste optie om je inductieplaat schoon te maken. Deze reiniger is speciaal ontworpen om vuil en vlekken van de plaat te verwijderen, zonder de plaat te beschadigen. Breng de reiniger aan op de plaat en veeg hem schoon met een zachte doek.

Gebruik geen schuurmiddelen of staalwol

Gebruik nooit schuurmiddelen of staalwol om je inductieplaat schoon te maken. Deze materialen kunnen krassen op de plaat veroorzaken en de beschermende laag van de plaat beschadigen. Gebruik altijd een zachte doek en een speciale inductiereiniger.

Gebruik baking soda en azijn

Als je geen speciale inductiereiniger hebt, kun je baking soda en azijn gebruiken om je inductieplaat schoon te maken. Meng een kleine hoeveelheid baking soda met water en breng het mengsel aan op de plaat. Laat het mengsel enkele minuten inwerken en veeg het vervolgens schoon met een zachte doek. Je kunt ook een oplossing van azijn en water gebruiken om de plaat schoon te maken.

Verwijder hardnekkige vlekken

Als er hardnekkige vlekken op de inductieplaat zitten, kun je een scheutje alcohol of aceton op een zachte doek aanbrengen en de vlekken voorzichtig schoonmaken. Zorg ervoor dat je de plaat goed afspoelt en droogt voordat je hem weer gebruikt.

Handige video voor het schoonmaken van je inductie kookplaat

Maak gebruik van een inductiebeschermer

Een inductiebeschermer kan ook helpen om je inductieplaat in goede conditie te houden. Dit is een speciaal matje of folie dat je op de plaat legt voordat je gaat koken. De inductiebeschermer voorkomt dat er vuil, krassen of andere beschadigingen op de plaat komen. Bovendien is het makkelijker om de beschermer schoon te maken dan de plaat zelf. Zorg er wel voor dat je een inductiebeschermer gebruikt die geschikt is voor jouw type inductiekookplaat en volg de instructies van de fabrikant op.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *