De PVC vloer: ook iets voor jouw woning?

Ben jij ook zo iemand die in zijn woning een zo authentiek mogelijke uitstraling probeert te creëren? Maar zoek je tegelijkertijd naar oplossingen die duurzaam zijn en beperkt onderhoud vergen? Wanneer je je vloer een make-over wilt geven, is een PVC vloer een slimme keuze. En niet alleen vanwege zijn duurzaamheid en vrijwel onderhoudsvrije karakter. HomeLovers vertelt je meer! 

In welke kamers kan ik een PVC vloer leggen?

PVC vloeren zijn bestand tegen intensief gebruikt. Schurende stoelpoten, kinderspeelgoed, hondennagels: krassen en andere vormen van schade ontstaan niet zomaar. Daarom zien we PVC vaak terug in woonkamers en (kinder)slaapkamers. Maar ook in de vochtige ruimtes van je woning kun je voor PVC kiezen. Het materiaal is namelijk waterbestendig. Stroop je mouwen dus op en geef ook je keuken, wc of badkamer een frisse nieuwe look! 

Combineer je nieuwe vloer met uiteenlopende woonstijlen

PVC laat zich naadloos combineren met uiteenlopende kleuren, materialen en woonstijlen. Dit type kunststof bestaat namelijk niet alleen in een strakke, effen uitvoering, maar ook in uitvoeringen die op natuurlijke materialen lijken. Vooral de PVC vloer met betonlook, marmerlook en houtlook is mateloos populair. Niet gek dus, dat je deze vloer eigenlijk in elk interieur wel kunt leggen. Of dat nu klassiek, Scandinavisch, modern, industrieel of strak is. 

De charme van visgraat PVC

Je kent vast wel iemand die een visgraat PVC vloer in zijn woning heeft liggen. Deze trend wordt alsmaar populairder. Het is een stijlvol en veelzijdig patroon dat iedere ruimte op een subtiele manier een twist geeft. Bij de visgraat PVC hebben alle gebruikte stroken dezelfde lengte en breedte. Visgraat PVC kun je zelf leggen, maar het is wel een taak die nauw luistert. Ben je niet zo handig of ervaren? Dan wil je misschien overwegen om een professional in te schakelen. Houd er wel rekening mee dat het leggen van een visgraatvloer duurder is dan een vloer met rechte banen. Het leggen kost namelijk meer tijd. 

De voordelen van deze vloer op een rijtje

Wanneer je je woning onder handen wilt nemen, komen er vaak zo veel keuzemogelijkheden op je af dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Laten we de voordelen van een PVC vloer daarom nog eens kort op een rijtje zetten: 

  • Duurzaam en slijtvast, waardoor je een vloer legt die wel tientallen jaren kan meegaan.
  • Nauwelijks onderhoud nodig en heel makkelijk te reinigen.
  • PVC vloeren zijn geluiddempend.
  • Dit vloertype laat zich in de meeste gevallen goed combineren met vloerverwarming.

 Verkoopspecialist en vloerenlegger onder één dak

Kies je ervoor om de plaatsing van je vloer uit handen te geven aan een specialist? Vloer & Interieur is hét adres voor een PVC vloer inclusief leggen. Ideaal, want zo hoef je na je aankoop niet op zoek naar een andere partij die je daarbij van dienst kan zijn. De expert is in een groot aantal regio’s in Nederland actief.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *