De slaapkamer aanpassen aan de groei.

Het decoreren van de baby kamer kan lastig zijn. Decoreer je hem zo dat de decoratie mee kan als je kleine baby niet meer een baby is? Pas je de hele inrichting aan als je inmiddels een peuter of kleuter hebt? Het kan een echte uitdaging zijn om om de kamer steeds passend te krijgen aan de groeifase waar je kind elk moment in zit. Hieronder wat praktische tips over inrichten voor ouders met jonge kinderen. 

Bedden voor je kind

Het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de slaapkamer is het bed. Een baby slaapt in een ledikant maar een peuter of kleuter heeft al snel een andere bed waar die zelf in en uit kan klimmen. Het is een optie om van het ledikant meteen over te stappen om een volwaardig eenpersoons bed, daarmee kan je dan jaren vooruit. Maar toch zie je ook vaak dat er een apart peuterbed wordt aangeschaft zodat ze er een makkelijke overgang is van het ledikant naar een gewoon bed. Je hebt tegenwoordig veel leuke en schattige peuterbedjes, kijk bijvoorbeeld een kinderbed huisje, die heb je in verschillende hoogtes en maten. Je hebt zulke huisje ook met een echt houtlook zodat het net boomhutjes lijken, erg knus. Ze zijn er voor zowel jongens als meisjes. Het leuke van dit soort bedden is dat ze niet perse heel hoog hoeven te zijn zodat ze ook voor de jongere kinderen geschikt zijn.

Kledingkasten, boekenkasten en meer.

Een kind heeft vaak veel kleding doordat ze snel groeien, hierdoor is de keuze voor de juiste kast een zoektocht. Een kast moet mee kunnen tot je kind uit huis gaat maar het moet ook praktisch zijn voor je kleine baby als die net geboren is. Kasten kunnen natuurlijk altijd vervangen worden als het nodig is maar dat is niet altijd zo makkelijk. Vooral als je een ingebouwde kast hebt, dan wordt de muur vaak toch wel een beetje raar. Als je van plan bent om een kast in te laten bouwen of dat zelf te doen dan kan je het beste meteen een grote kast doen waar bij je kind ook genoeg ruimte heeft om zijn of haar kleding in op te bergen. Ook een boekenkast is vaak gewild. Kinderen vinden het heerlijk om door boekjes heen te bladeren en naar plaatjes te kijken. Als ze in een later stadium zelf beginnen te lezen dat heb je een boekenkast wel echt nodig, vanuit school zijn er namelijk al genoeg boeken om aan te schaffen voor in de boekenkast. 

Kleuren

Het kiezen van de juiste kleur blijft een uitdaging. Als baby en peuter maakt het niet zo veel uit wat de kamer voor kleur heeft maar al snel krijgen ze een eigen mening en voorkeur. Dat zal door de jaren ook zo blijven dus die kleur zal je tussendoor een paar keer moeten veranderen om je kind blij te houden. Kies voor een neutrale basis van wit of grijs en kies ervoor om bepaalde muren een kleur te geven die op dat moment in de smaak valt. De verdere inrichting kan je hier dan op aanpassen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *