Een nieuw bed aanschaffen: waar let je op? 

Een nieuw bed aanschaffen: Waar let je op?

Een bed is een van de meest belangrijke meubels in je woning. De kwaliteit van je bed bepaalt immers voor een groot deel hoe goed je slaapt. En een goede nachtrust is weer super belangrijk voor je gezondheid. Als je een nieuw bed gaat kopen zijn er dus een hoop dingen waar je op moet letten om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je nieuwe bed kunnen genieten, want het is geen kleine aankoop. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een nieuw bed aan gaat schaffen!

Wat voor soort bed wil je? 

Ten eerste is het belangrijk dat je goed in je hoofd hebt wat voor soort bed je wil gaan kopen. De populairste soorten bedden zijn boxsprings, gestoffeerde bedden en bedden met een houten frame. Wil je graag een bed met een hoge instap en een luxe uitstraling? Dan is een boxspring de beste keuze. Een boxspring zorgt daarnaast dat jouw lichaamsgewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast bieden deze bedden een uitstekende vochtregulatie, wat het ideale bedden maakt voor mensen die ‘s nachts snel zweten. Een bed met een houten frame is fijn voor mensen met een huisstofmijtallergie. Ze zijn namelijk makkelijk schoon te maken en hebben een natuurlijke uitstraling. Een gestoffeerd bed is een mooie combinatie tussen een boxspring en een bed met houten frame. Je hebt dezelfde uitstraling als die van een boxspring, maar geniet ook van het comfort van een frame. Bij aanbieders zoals Otto heb je ruime keuze uit diverse soorten bedden. 

Wat voor soort matras(sen) kies je? 

Het frame van het bed is een belangrijke beslissing, maar de keuze voor een bepaald matras is misschien nog wel belangrijker voor een goede nachtrust. Welk matras het beste bij jou past hangt van diverse dingen af, bijvoorbeeld je lichaamsbouw en je voorkeuren. Als je lang bent, heb je automatisch ook een langer matras nodig om fijn te kunnen slapen. En dan heb je daarnaast meteen grotere dekbedovertrekken nodig. Ook je slaaphouding en de mate waarin je ‘s nachts zweet zijn factoren om rekening mee te houden als je een matras gaat kiezen. Mocht je bepaalde lichamelijke klachten hebben, dan zijn er ook wel eens speciale matrassen te vinden die jouw lichaam hierin ondersteunen. 

Probeer je nieuwe bed uit 

In de meeste woonwinkels kun je proefliggen op je nieuwe bed, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Dit is natuurlijk altijd aan te raden, zeker als je een moeilijke slaper bent of als je bepaalde lichamelijke klachten hebt waarbij je in je slaap bepaalde ondersteuning nodig hebt van het matras. In veel gevallen kiezen mensen ervoor om een bed met twee verschillende matrassen te nemen in plaats van één groot matras. Het is erg persoonlijk wat je wel en niet fijn vindt liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *