Zo koop je het badkamermeubel dat het beste in jouw badkamer past!

Het inrichten van je badkamer is belangrijker dan je misschien denkt. Je brengt er minder tijd door dan in de woonkamer of in een leefkeuken, maar het is wel de plek waar je veel van je me-time doorbrengt. Bijvoorbeeld als je even lekker wil ontspannen in de douche of in bad. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als jij jouw badkamer goed in wil richten? Het badkamermeubel is een van de meest opvallende onderdelen van een badkamer, dus daar wil je zeker de juiste keuze in maken. In dit artikel geven we je een aantal tips om je te helpen bij die keuze!

Welk model past het beste bij jouw badkamer? 

Ten eerste is het goed om na te denken over welk model je het liefst hebt en wat het beste past bij de afmetingen van jouw badkamer en de stijl die je in gedachten hebt. Wil je graag dat jouw badkamer wat ruimer lijkt en wil je makkelijk schoon kunnen maken in de badkamer? Dan is een zwevend badkamermeubel ideaal. De vloer blijft hierbij helemaal vrij, waardoor je makkelijk onder het meubel schoon kunt maken. Je kunt er ook nog voor kiezen om een zwevend badkamermeubel met een opzetwastafel te plaatsen, wat weer een heel andere look geeft dan geïntegreerde wastafels. Het voordeel van een staand badkamermeubel is dat het bevestigen ervan veel eenvoudiger is dan bij een zwevend model. 

Welke afmetingen zijn geschikt voor jouw badkamer? 

Naast het model van een badkamermeubel is het belangrijk dat je een goed beeld hebt bij de maximale afmetingen die het meubel mag hebben. Je wil natuurlijk dat het meubel perfect in je badkamer past en niet dat het te groot of juist veel te klein uitvalt. Vaak krijg je het in een badkamermeubelset, dus houdt dan ook rekening met de totale afmetingen. Ook de keuze voor een bepaalde kraan kan hier veel invloed op hebben. Wil je twee kranen op één badkamermeubel, dan heb je bijvoorbeeld al een badkamermeubel nodig dat minstens 100 centimeter wijd is. 

Welk merk kies je en welke kleur moet het meubel zijn?

Daarnaast is het natuurlijk nog belangrijk om uit te zoeken welk merk je het liefst wil aanschaffen en welke kleur je wil voor jouw nieuwe badkamermeubel. Er zijn vandaag de dag een hoop merken waar je uit kunt kiezen op het gebied van sanitair. Denk bijvoorbeeld aan Riverdale, VTwonen, Thebalux en Blinq. Welk merk het beste past hangt ook een beetje af van de stijl die je wil en het budget dat je voor ogen hebt. De meest populaire kleuren voor een badkamermeubel zijn wit en antraciet. Deze kleuren passen overal bij en zijn dus een handige keuze. Toch zien we dat zwart ook steeds geliefder wordt!

Welk materiaal wil je voor je badkamermeubel? 

Ten slotte heeft het materiaal waarvan een badkamermeubel is gemaakt veel invloed op de uitstraling die het heeft. Populaire materialen zijn bijvoorbeeld keramiek, composiet, natuursteen, kunststof, RVS en beton. Wil je graag een natuurlijke uitstraling voor je badkamer? Dan zouden we natuursteen of keramiek aanraden. Natuursteen is erg krasvast, maar keramiek kan doorgaans beter tegen chemicaliën, wat wel zo handig is bij het schoonmaken. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *