Hoe subtiele veranderingen je interieur kunnen verfraaien

Hoe subtiele veranderingen je interieur kunnen verfraaien

Wil je eens wat anders met je interieur? Vaak wordt gedacht dat de boel helemaal omgooien de oplossing is. Maar wat als we je vertelden dat je met een aantal subtiele aanpassingen al flink wat veranderingen teweeg kan brengen? De accenten die je plaatst zijn van groter belang dan je wellicht zou verwachten. Dit lijken kleine veranderingen, maar ze hebben een grote invloed op het geheel. 

Als je een muziekstuk van mineur naar majeur verandert, pas je vaak maar één noot aan. Dit lijkt een kleine verandering, maar alles klinkt meteen anders. Het verleggen van accenten werkt hetzelfde voor je interieur. Het toevoegen van plankendragers maakt bijvoorbeeld een flink verschil. Zo is er nog veel meer mogelijk. In deze blog bieden we je de inspiratie die je zoekt.

Deurklinken en deurbeslag

Deurbeslag is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je de accenten binnen je interieur wilt gaan verleggen. Toch kan dit een grotere impact hebben dan je wellicht zou verwachten. Met deurbeslag wordt alles bedoeld wat aan een deur bevestigd kan worden. Dit kan uiteenlopende functies hebben, maar deurbeslag kan ook als doel hebben om het uiterlijk van de deur er beter uit te laten zien. Functionele toevoegingen zijn bijvoorbeeld een deurklink of een slot, terwijl een rozet een voorbeeld is van een esthetische toevoeging. 

Deurbeslag is er in allerlei soorten en maten. Bovendien is het soort deur van invloed op wat er mogelijk is. Bij een schuifdeur hoort het schuifsysteem bijvoorbeeld ook tot de types deurbeslag waar je uit kunt kiezen. Deurbeslag is in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rozet met een sierlijke retro uitstraling, maar het is ook mogelijk om voor iets meer modern te kiezen zoals een strakke klink op schild. Het lijkt een kleine aanpassing, maar een andere stijl deurbeslag verandert niet alleen de look van je deur. Er wordt een ander accent geplaatst binnen je interieur. En dat merk je aan alles.

Plankendragers

Plankendragers zijn niet alleen een goed idee omdat je hier spullen op kwijt kunt. Hierdoor heb je meer ruimte en zien vertrekken binnen je woning er meer opgeruimd uit. Bovendien kun je een hoop spullen kwijt op deze dragers, afhankelijk natuurlijk van de plank die je gebruikt als wandplank. Op dikke planken kun je zonder problemen spullen kwijt zoals boeken en bloempotten. Ook vazen, kaarsjes, beeldjes en andere items kun je hierop kwijt. Plankendragers zorgen ook voor een nieuw accent dat geplaatst wordt binnen het interieur. Wederom is het type plank van belang. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meer robuuste en stevige plank binnen een industrieel interieur of een meer gepolijste plank binnen een modern interieur. 

Kleur van de kozijnen

Kleur is een bepalende factor voor je interieur. Waarschijnlijk heb je hier vooraf goed over nagedacht en ben je tot bepaalde keuzes gekomen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een geheel andere kant op te gaan en bijvoorbeeld je woonkamer van een andere kleur te voorzien, maar vaak is dit niet nodig. Bovendien heb je binnen je interieur andere onderdelen hierop afgestemd, bijvoorbeeld je meubilair. Met kleur kun je wel andere accenten plaatsen. Een goed voorbeeld hiervan is de kleur van je kozijnen. Een subtiele verandering kan wederom een groot verschil maken. Raamkozijnen of deurkozijnen: het kan allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop