Stijltips voor een natuurlijke sfeer in huis

Steeds vaker wordt er gekozen voor een natuurlijke sfeer in huis. In deze interieurstijl spelen natuurlijk kleuren, producten van hout en planten een grote rol. Dit kun je in veel verschillende aspecten van het huis terug laten komen. Door natuurlijke en pure materialen te gebruiken en dit te combineren met bijvoorbeeld een muurcirkel dieren en verschillende planten, zul je deze natuurlijke sfeer in huis halen. We gaan je wat stijltips geven!

Kleur op de wanden

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer. Vaak wordt er gekozen voor natuurlijke materialen, waarbij het kleurenpalet ook natuurlijk en neutraal gehouden wordt. Met deze neutrale tinten vorm je een goede basis, maar er zijn natuurlijk veel meer kleuren in de natuur te vinden dan wit, crème, beige of grijs.  Een contrasterende kleur kan ook erg mooi zijn. Een warme kleur zoals okergeel of roestoranje voegt wat meer kleur toe aan de ruimte. Je kunt ook kiezen voor een prachtige accentmuur met een mooi botanisch behang, maar ook een plantenwand of wand van kurk is erg mooi en uniek. Vind je dit nog iets te spannend? Een schilderij of muurcirkel natuur kan ook al veel kleur toevoegen aan de kamer. 

Gebruik van verschillende materialen

Om de natuurlijke sfeer in huis te halen, kun je het beste voor verschillende natuurlijke materialen kiezen en deze combineren. Hout vormt voor veel mensen de basis van een natuurlijk interieur. Je kunt verschillende soorten hout met elkaar combineren en een warme basis creëren.  Verder mogen bamboe en rotan ook zeker niet ontbreken. Deze zijn zowel populair als meubels, zoals een bijzettafel, maar ook als accessoires. Het zijn prachtige natuurlijke materialen die je interieur net even wat meer body, maar ook een speelse twist geven. Verder kun je natuurlijk natuurlijke materialen zoals glas, leer, steen, wol, katoen en metaal met elkaar combineren tot een natuurlijk geheel. Probeer al deze materialen wel in dezelfde kleuren te houden om het rustig te houden. 

Accessoires toevoegen 

Probeer met accessoires niet te wild te gaan. Accessoires kunnen de natuurlijke stijl versterken, maar als er te veel accessoires zijn, kan het rommelig worden. De natuur straalt juist rust uit en dat wil je dan ook in je woning realiseren. Kies bij accessoires bijvoorbeeld voor een rieten mand met een mooie wollen plaid erin, een bijzettafeltje of hanglamp van rotan of bamboe en mooie kandelaars van hout. Vergeet ook zeker niet om op wat mooie plekken in huis wat planten te plaatsen om de natuur letterlijk in huis te halen! 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *