Het ontwerpen van je huis kan leuk zijn. Je kunt kiezen hoe het eruit ziet om ervoor te zorgen dat het bij je past. In veel huizen is er één ding dat altijd goed past: de natuur. Natuurlijke dingen zoals planten maken je huis rustig. Maar hoe kun je de natuur in je huis brengen? Dat lees je in dit artikel!

Kies voor natuurlijke meubels

Kies voor Ethnicraft meubelen gemaakt van natuurlijke materialen. Je zult je zo meer verbonden voelen met de natuur, je meubels gaan langer mee, en je geeft je huis een klassieke uitstraling die nooit uit de mode raakt. Denk aan kwaliteitsvolle houten tafels, banken, planken, hoofdeinden, vloeren, muren, keukengerei en schilderijen (frames). Deze keuzes passen goed bij elk interieur. Als je een eenvoudig en modern Japans interieur wilt, zijn meubels van natuurlijke materialen de perfecte optie.

De natuur in huis halen

Planten in huis halen is goed voor je. Ze zorgen voor schone lucht, maken je vrolijker, verminderen stress, en je huis ziet er meteen mooier uit. Begin met makkelijke planten zoals vetplanten of cactussen. Die hebben niet veel verzorging nodig. Later kun je ook kruiden in je keuken zetten, een luchtreinigende aloë vera in je slaapkamer, of een bamboeplant in de badkamer. Dat is niet moeilijk en zeker een fijne aanvulling.

Open de ramen

Open gewoon je ramen en laat wat zonlicht binnen. Hierdoor kunnen je planten groeien, wordt je ruimte helderder en frisser, en kun je de voordelen van natuurlijk licht ervaren. Het zonlicht kan ook je humeur verbeteren en je gezondheid bevorderen. Schilder je muren in lichte kleuren, voeg spiegels toe en gebruik natuurlijk geïnspireerde lichtarmaturen om je huis een lichte sfeer te geven.

Kies voor water

Voeg wat water toe aan je huis. Dat klinkt misschien chic, maar het is echt een goed idee. Het geluid van stromend water is rustgevend. Het doet denken aan vakanties en ontspanning. Water is ook belangrijk voor al het leven op aarde en daarom verbindt het ons met de natuur. Als je een fontein, vijver of waterval in je huis hebt, kun je genieten van dat kalmerende geluid en het rustgevende gevoel dat water geeft. Het is een geweldige manier om je huis relaxter te maken. Er zijn dus een heleboel (kleine) dingen die je kunt doen om de natuur naar binnen te halen. Je kunt ook eens met iets kleins beginnen, en stuk voor stuk iets nieuws toevoegen. Je zult er zeker profijt van hebben!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *