Of je nu van de ene stad naar de andere verhuist, je huis renoveert of gewoon wat extra opslagruimte nodig hebt, het huren van een verhuiscontainer kan een slimme keuze zijn. Het biedt gemak, flexibiliteit en controle over je verhuizing of opslagbehoeften. In deze uitgebreide blog gaan we dieper in op de prijzen van het huren van verhuiscontainers en bieden we inzicht in alles wat je moet weten voordat je een container huurt.

Containergrootte en prijzen

De prijs van het huren van een verhuiscontainer is sterk afhankelijk van de grootte van de container. Verhuiscontainers zijn er in verschillende maten, variërend van 10-voet tot 40-voet containers. Hier is een overzicht van de gemiddelde prijzen voor containerverhuur op basis van grootte:

 • 10-voet container: Dit is de kleinste optie en is geschikt voor kleine verhuizingen of beperkte opslagbehoeften. De prijzen beginnen meestal rond de € 80 tot € 100 per dag.
 • 20-voet container: Een 20-voet container biedt meer ruimte en is ideaal voor de meeste huishoudelijke verhuizingen. Verwacht een gemiddelde prijs van € 100 tot € 150 per dag.
 • 40-voet container: De grootste beschikbare optie is geschikt voor grotere verhuizingen of uitgebreide opslagbehoeften. De prijzen variëren doorgaans van € 150 tot € 200 per dag.

Het is belangrijk om de grootte van de container zorgvuldig te overwegen, zodat je niet te veel betaalt voor ruimte die je niet nodig hebt, of te weinig ruimte hebt voor je spullen.

Duur van de huur en kosten per dag

Naast de containergrootte is de duur van de huur een andere belangrijke factor bij het bepalen van de totale kosten. Verhuiscontainerverhuurbedrijven bieden vaak verschillende huurperiodes aan, variërend van enkele dagen tot enkele maanden. Hier is een overzicht van de gemiddelde prijzen per dag, afhankelijk van de huurperiode:

 • Korte termijn (1-7 dagen): Korte termijn verhuur kost doorgaans meer per dag. Gemiddelde prijzen variëren van € 80 tot € 200 per dag, afhankelijk van de containergrootte.
 • Middellange termijn (1-3 maanden): Als je een container voor een paar weken tot enkele maanden nodig hebt, kun je meestal rekenen op lagere dagelijkse tarieven. Prijzen liggen tussen € 60 en € 150 per dag.
 • Lange termijn (3+ maanden): Voor langdurige huurperiodes gelden doorgaans de laagste dagelijkse tarieven, variërend van € 40 tot € 120 per dag.

Het is raadzaam om een realistische schatting te maken van hoelang je de container nodig hebt om onnodige kosten te voorkomen. Als je de huurperiode verlengt, kan dit de totale kosten aanzienlijk verhogen.

Afstand en levering

De afstand tussen het verhuurbedrijf en je locatie kan ook van invloed zijn op de kosten. Veel verhuiscontainerverhuurbedrijven brengen extra kosten in rekening voor de levering en ophaling van de container. De transportkosten variëren meestal op basis van de afstand en de toegankelijkheid van de locatie. Hier zijn enkele gemiddelde prijzen voor transport:

 • Lokale levering (binnen 50 kilometer): Lokale levering kost gemiddeld € 100 tot € 300.
 • Regionale levering (50-200 kilometer): Voor regionale leveringen kun je verwachten tussen de € 300 en € 600 te betalen.
 • Langeafstandslevering (meer dan 200 kilometer): Langeafstandsleveringen kunnen variëren van € 600 tot € 1.500 of meer, afhankelijk van de afstand.

Om transportkosten te minimaliseren, is het raadzaam om verhuurbedrijven in je directe omgeving te overwegen.

Extra diensten en voorzieningen

Sommige verhuiscontainerverhuurbedrijven bieden extra diensten en voorzieningen aan, zoals:

 • Verhuismaterialen: Het huren van verhuisdekens, spanbanden, en andere benodigdheden kan extra kosten met zich meebrengen, maar kan ook essentieel zijn om je spullen veilig te houden tijdens het transport.
 • Professionele Verhuizers: Als je extra hulp nodig hebt bij het laden en lossen van je spullen, kun je overwegen professionele verhuizers in te huren. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, maar kan ook stress verminderen en tijd besparen.
 • Opslagmogelijkheden: Sommige verhuiscontainerverhuurbedrijven bieden opslagmogelijkheden aan voor langere huurperiodes. De kosten hiervoor variëren op basis van de duur en de grootte van de opslagruimte.

Het is belangrijk om deze extra’s te overwegen en hun kosten in je budget op te nemen als ze relevant zijn voor je verhuis- of opslagsituatie.

Seizoensgebonden tarieven en aanbiedingen

Houd er rekening mee dat de prijzen voor het huren van verhuiscontainers seizoensgebonden kunnen variëren. Populaire verhuistijden, zoals de zomermaanden, kunnen hogere prijzen met zich meebrengen vanwege de vraag. Als je flexibel bent met je verhuisdatum, kun je mogelijk kosten besparen door buiten het hoogseizoen te verhuizen. Bovendien bieden sommige verhuurbedrijven speciale aanbiedingen en kortingen aan tijdens bepaalde periodes, dus het loont de moeite om te informeren naar eventuele promoties.

Vergelijk verschillende verhuurbedrijven

Om de beste prijs te vinden, is het essentieel om verschillende verhuiscontainerverhuurbedrijven te vergelijken. Vraag offertes aan en kijk naar recensies en aanbevelingen van andere klanten. Zorg ervoor dat je een betrouwbaar bedrijf kiest dat voldoet aan je behoeften en budget. Een grondige vergelijking kan je helpen om geld te besparen en ervoor te zorgen dat je tevreden bent met de service die je ontvangt.

Conclusie

Het huren van een verhuiscontainer kan een kosteneffectieve en handige manier zijn om je spullen te verplaatsen of op te slaan. Het begrijpen van de prijsstructuur en de factoren die van invloed zijn op de kosten is essentieel om een weloverwogen beslissing te nemen. Overweeg de containergrootte, de duur van de huur, de afstand en levering, extra diensten, seizoensgebonden tarieven en vergelijk verschillende verhuiscontainerverhuurbedrijven om de beste deal te vinden. Met de juiste planning en informatie kun je je verhuizing of opslagprobleem soepel en efficiënt aanpakken en binnen je budget blijven. Veel succes met je verhuizing!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *