Verschillende typen binnendeuren, welke passen bij jouw huis?

Binnendeuren zijn een essentieel onderdeel van elk interieur. Ze hebben niet alleen een praktische functie, maar ook een visuele. De juiste binnendeur kan een kamer of ruimte helpen om te stralen en een stijlvolle aanvulling te zijn op het interieur. Maar met zoveel verschillende opties op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste deur te kiezen die bij jouw huis past. Van gladde, moderne deuren tot klassieke, houten deuren, er zijn veel verschillende soorten binnendeuren die je kunt overwegen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende opties en hoe je de juiste deur voor jouw huis kan kiezen.

Laat je inspireren

Het is belangrijk om eerst te bedenken waarom je een binnendeuren wil veranderen. Wil je bijvoorbeeld een nieuw stijl accent in je interieur? Een groot interieur meubel, zoals een eettafel of bank, is een goede plek om de stijl van de deuren te markeren. Door een unieke combinatie van kleuren en stijlen te kiezen voor de meubelen, kun je een unieke uitstraling creëren in je interieur waar je jaren mee vooruit zal zijn. Het kan echter ook handig zijn om een paar deuren in je huis te kiezen die dezelfde stijl hebben. Je kan ook een kijkje nemen op pinterest als je zoekt naar inspiratie voor binnendeuren.

Welke stijlen van binnendeuren zijn er?

Gelakte deuren – Deze modernistische deuren zijn een erg geliefd onderdeel van interieurs. Ze zijn stijlvol, casual, en perfect voor iedereen die een minimalistische stijl heeft.

Houten deuren – Houten deuren zijn een klassieke keuze voor elke huis of interieur. Deze deuren zijn geschikt voor woon- en werkruimten in elke stijl, van klassiek tot modern.

Stalen deuren – Als je een minimalistische stijl hebt, dan is deze woontrend perfect voor jou, dit type binnendeuren is perfect voor een strakke look, vaak zijn ze in combinatie met glas gemaakt. Dus ze bieden niet veel privacy.


Schuifdeuren – Deze deuren zijn perfect voor woonkamers en voorzieningen waar je graag privacy wilt hebben, maar toch flexibiliteit nodig hebt. Ze zijn eenvoudig te bedienen en kunnen in elke stijl worden geïntegreerd.

Hoe kies je de juiste deur voor jouw huis?

Een goede manier om te starten bij het kiezen van de juiste binnendeuren is om te kijken naar de stijl van het interieur van jouw huis. Wat is de bestaande stijl van de kamer waar de deur zal komen te zitten? Een houten deur zal perfect zijn voor het interieur van een klassieke huiskamer, terwijl een stalen deur perfect past in een strakke en industriële eetkamer. kijk dus naar jouw ruimte en zoek een passende stijl. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *