Welke douchedeuren geven je badkamer een ongekende boost?

Ben je bezig met de renovatie van je badkamer? Of ben je een nieuwe badkamer aan het bouwen? In beide gevallen heb je natuurlijk ook nieuwe douchedeuren nodig. Deze deuren dragen niet alleen bij aan het interieur van de gehele badkamer, maar tegelijkertijd zijn ze praktisch. Je hebt echter de keuze uit verschillende douchedeuren, maar we snappen goed dat het lastig is om een weloverwogen keuze te maken. Om die reden bespreken we de eigenschappen van de populairste douchedeuren van dit moment. 

Schuifdeuren 

Je kunt in de eerste plaats voor schuifdeuren gaan. Deze douchedeuren passen bij vrijwel iedere interieurstijl en ze kennen verschillende voordelen. Ze nemen in de eerste plaats geen loopruimte in beslag en om die reden passen ze goed bij een praktische inrichting. Schuifdeuren zorgen er bovendien voor dat er geen spatwater buiten de douche komt en de warmte blijft binnen de cabine. Schuifdeuren zijn vooral geschikt voor grotere badkamers, omdat de deuren uit meerdere delen bestaan. 

Draaideuren

Draaideuren zie je terug in oude doucheruimtes, maar ook in moderne badkamers zijn ze nog bijzonder populair. Ze brengen dan ook meerdere voordelen met zich mee. Ze zijn in de eerste plaats relatief goedkoop in vergelijking met andere douchedeuren. Om die reden passen ze bij mensen die slechts een beperkt budget voor de gehele badkamer hebben. Tegenwoordig zijn vooral glazen draaideuren populair. Een deur van glas geeft je badkamer namelijk een luxueuze uitstraling en een ruime look. 

Pendeldeuren

Pendeldeuren zijn relatief geavanceerd en om die reden passen ze goed in luxueuze badkamers.  Deze deuren kunnen zowel naar binnen als buiten worden opengeklapt en dat is natuurlijk zeer praktisch. Ze passen om die reden bij grote en kleine badkamers, want de deuren nemen bij het naar binnen klappen amper ruimte in. Daarnaast zitten de hendels op een comfortabele hoogte, zodat mensen met verschillende lengtes er gemakkelijk bij kunnen. Bij een pendeldeur heb je bovendien veel keuzemogelijkheden. Je kunt ze bijvoorbeeld voorzien van een extra tint. Ook kun je zelf het materiaal en het type handvatten bepalen. Zo zorg je ervoor dat de pendeldeuren helemaal bij jou passen. 

Vouwdeuren

Vouwdeuren zie je niet terug in veel moderne badkamers, maar dat maakt ze tegelijkertijd zeer interessant! Met vouwdeuren ga je namelijk voor een unieke badkamer en deze deuren zijn tegelijkertijd bijzonder praktisch. Je kunt de deuren namelijk opvouwen en daarom passen deze vouwdeuren perfect bij kleine badkamers. Maar misschien wil je een grote badkamer ook van een mooi bad voorzien. Ook dan zijn vouwdeuren hartstikke praktisch.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op verschillende douchedeuren. Elk type deur kent unieke eigenschappen. Om die reden is het belangrijk om te onderzoeken welk type douchedeur het beste bij jouw smaak en badkamer past.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *