Dit zijn de voordelen van het gebruik van een beschermhoes voor tuinmeubels!

Laat jij jouw tuinmeubels in de herfst en winter gewoon buiten staan of berg jij ze op? Het beste is eigenlijk om ze in de garage of schuur te zetten, het liefst een geïsoleerd gebouw, zodat het niet te vochtig wordt. Helaas heeft natuurlijk niet iedereen hier de ruimte of gelegenheid voor. Maar hoe zorg je dan dat jouw tuinset mooi blijft en lang mee gaat? Wij hebben een goede oplossing voor je: een hoes voor je tuinmeubelen. In dit artikel zetten we de voordelen hiervan voor je op een rij!

1. Je meubels zijn veilig voor weersinvloeden 

Een hoes voor tuinmeubelen beschermt jouw tuinset tegen de invloeden van het weer, bijvoorbeeld als het veel regent of zelfs gaat sneeuwen. Maar ook uv-straling is vaak slecht voor je tuinmeubels, want ze kunnen daardoor verkleuren. Zeker als je een houten loungeset in de tuin hebt staan. Het ene materiaal kan beter tegen verschillende weersomstandigheden dan het andere, maar het kan nooit kwaad om de meubels wat extra te beschermen met een hoes. 

2. Je meubels gaan langer mee 

Een ander voordeel van een beschermhoes voor je tuinset is dat je langer met je tuinmeubels kunt doen. Het materiaal wordt immers niet aangetast door het weer of door andere invloeden van buitenaf, waardoor het langer mooi en sterk blijft. In de winter kan het weer erg wisselvallig zijn, waardoor met name hout veel te verduren krijgt. Een hoes als extra beschermlaag zorgt er al voor dat het materiaal een stuk minder wordt aangetast. Daarnaast houdt de hoes ook vuil en groene aanslag tegen, waardoor je de meubels minder vaak schoon hoeft te maken. Ook dit zorgt ervoor dat ze langer meegaan. 

3. Veelzijdig gebruik

Beschermhoezen zijn niet alleen handig voor je tuinmeubels, maar ook voor andere voorwerpen die je in je tuin hebt staan en die wel wat extra bescherming kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een parasol of een barbecue. Als je geen afdak hebt en geen plek om deze spullen binnen op te bergen, dan is het fijn als je ze op deze manier mooi en functioneel kunt houden. De hoezen zijn verkrijgbaar in een hoop verschillende vormen en maten, waardoor je ze ook voor andere dingen kunt gebruiken dan alleen je tuinset. 

4. Je bent minder tijd kwijt aan onderhoud 

Het onderhouden van je tuinmeubels kan best veel tijd in beslag nemen, zeker na de herfst en winter. Het liefst wil je ze natuurlijk meteen kunnen gebruiken als de zon weer gaat schijnen in het voorjaar, maar vaak moet je ze eerst grondig schoonmaken en onderhouden voordat dit mogelijk is. Met een beschermhoes hoeft dat niet meer en kun je gewoon meteen weer lekker buiten zitten! 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *