Waarom zijn bamboehagen ideaal voor jouw tuin?

Haagplanten zijn er in verschillende varianten. Waarschijnlijk zul je er met een aantal wel bekend zijn, zoals bijvoorbeeld coniferen. Maar wist je dat er ook bamboehagen zijn? Het is wellicht een plant die je niet meteen zou associëren met haagplanten. Toch is dit een effectievere haagplant dan je zou verwachten. Bamboehagen zijn op dit moment helemaal in. Als je dus een moderne tuin wilt die helemaal in de mode is, kies je voor deze variant. Niet voor niets worden ze gezien als de optimale vervanger voor de klassieke wintergroene haagplant zoals een conifeer. De haag zal mooi vol en breed zijn. We vertellen je er hieronder meer over.

De voordelen van een bamboehaag

Bamboehagen behoren tot de bloeiende haagplanten. Er zijn meerdere soorten bamboe waar je uit kunt kiezen. Alhoewel bamboe de naam heeft een exotische plant te zijn, zijn er meer dan genoeg varianten te vinden die ook wintergroen zijn. Dit houdt in dat ze in principe het hele jaar door in bloei staan, ook tijdens de koudere maanden van het jaar. Deze bamboesoorten gaan niet woekeren. Bovendien kunnen ze flinke hoogtes bereiken, van 1.5 tot maar liefst 3 meter hoog. Zo zorgen deze bamboehagen er ook meteen voor dat je geen last meer hebt van inkijk in je tuin. 

Waarschijnlijk ben je graag in je tuin bezig. Dat snappen wij maar al te goed. Hoe leuk is het om met je planten, bloemen, struiken en bomen bezig te zijn. Die groene vingers gaan op een gegeven moment kriebelen. Tegelijkertijd weten we ook dat veel mensen het maar niets vinden als ze te vaak onderhoud moeten plegen. Een groot voordeel van bamboehagen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Tegelijkertijd groeit deze plant wel snel, waardoor er een volle en brede haag kan ontstaan. Dit geldt voor diverse soorten bamboe. Ze slaan gemakkelijk aan. 

Andere redenen om voor een bamboehaag te kiezen

Vaak kiezen mensen voor een bamboehaag omdat ze in hun tuin last hebben van een inkijk. Stel dat je lekker op je gemak aan het zonnen bent. Je wilt niet de hele tijd het gevoel hebben dat je vanaf straat bekeken wordt door mensen die langs lopen. Sowieso is een beetje privacy in je eigen tuin wel zo fijn. Daarom is een bamboehaag perfect. Dit wordt een volle en brede haag, waardoor er geen inkijk meer is. Dat is weer een zorg minder.

Een bamboehaag kan ook dienen als natuurlijke grens tussen de tuin van je buren en je eigen tuin. Op verschillende manieren kan er een grens gemaakt worden, waarbij mensen vaak kiezen voor schuttingen. Dat is een prima optie, maar niet de meest milieuvriendelijke optie. Wil je een natuurlijke optie die ook nog eens beter is voor het milieu, dan plaats je een bamboehaag. Ook de lokale insecten zullen maar wat blij zijn dat dit er staat. Laten we bovendien niet vergeten dat een bamboehaag er simpelweg geweldig uit ziet. Dit alleen is al genoeg reden om voor dit type haag te kiezen. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *