Alles wat je moet weten over kruipruimte ventilatie

Heb jij een kruipruimte onder je woning zitten? Dan is het belangrijk dat deze voldoende ventilatie krijgt. Een kruipruimte die niet goed ventileert, kan voor veel problemen zorgen. Zo kan er bijvoorbeeld veel vocht in de woning trekken. Dit zie je in eerste instantie niet, maar na verloop van tijd kan het grote gevolgen hebben. Er kunnen bijvoorbeeld schimmels in het hout gaan groeien. Deze zorgen vervolgens voor houtrot en dit maakt het huis zwakker. Daarnaast kunnen er ook nare geurtjes vanaf komen. In dit blog bericht willen we je graag alles vertellen over kruipruimte ventilatie en waarom het zo belangrijk is.

Wat is de kruipruimte van een woning?

Een kruipruimte is een ruimte dat onder je woning zit. Dit is een ruimte van ongeveer een halve meter dat de woning losmaakt van de grond. Met name bij oude gebouwen is er een kruipruimte aanwezig. Deze ruimte zorgt ervoor dat het hout van de woning niet in contact komt met de grond. Dit kan namelijk ervoor zorgen dat het hout gaat rotten. Waar echter niet altijd rekening mee gehouden wordt. is het feit dat vocht ook het hout aan kan tasten. Om deze reden is het belangrijk dat je kruipruimte ventilatie plaatst.

Alles wat je moet weten over kruipruimte ventilatie

Waarom is kruipruimte ventilatie nodig?

Een kruipruimte onder een woning is doorgaans een afgesloten ruimte. Dit kan ervoor zorgen dat er veel problemen ontstaan. Als het warm wordt in de kruipruimte, kan vocht uit de grond verdampen. Deze damp komt vervolgens in de ruimte terecht, waardoor de luchtvochtigheid omhoog gaat. Door een hoge luchtvochtigheid kan het hout langzaamaan vochtplekken krijgen. Dit heeft een grote invloed op de sterkte van het hout. Daarnaast is de afgesloten ruimte ook een perfecte broedplaats voor bacteriën. Hierdoor kan er schimmel ontstaan. Deze schimmel kan vervolgens het hout aantasten, waardoor er houtrot ontstaat. Daarnaast komen er ook verschillende nare geuren van deze rottende en beschimmelde plekken. Dit kun je in de woning gaan ruiken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Door kruipruimte ventilatie te plaatsen, voorkom je dat het vocht een rol kan gaan spelen.

Hoe werkt ventilatie voor een kruipruimte?

Als je een kruipruimte hebt die helemaal afgesloten zit, kan hier vocht een grote rol gaan spelen. Door ventilatie wordt dit voorkomen. De ventilatie zorgt er namelijk voor dat de vochtige lucht een uitweg naar buiten heeft. Hierdoor kan de luchtvochtigheid niet hoger komen en krijgen schimmels geen kans. Als je vochtplekken in de woning wilt voorkomen, is het verstandig om ventilatie in de kruipruimte te laten plaatsen. Deze wordt door de professional geplaatst, waardoor je zeker weet dat het goed zit. Zo krijg je nooit problemen met de kruipruimte!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *