Dit is handig om te weten als je gaat verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, dan is dit vaak een gebeurtenis waarvan je hoopt dat het maar snel voorbij is. Je zit vaak al weken in de stress, omdat je weet wat er allemaal gaat gebeuren. Daarom is het goed om op tijd te beginnen met het inpakken van de dozen, zodat je die klus maar geklaard hebt en wanneer je de smaak eenmaal te pakken hebt, dan heb je al snel het huis ingepakt en hoef je niet alles de laatste dagen te doen. Daarbij is het ook goed om jezelf goed in te lezen en bijvoorbeeld te kijken wat de volgende bewoners gaan overnemen.

Huurwoning?

De situatie kan enorm per woning verschillen, omdat er tussen huur- en koopwoningen nogal wat verschil kan zijn. Zo is de laminaat vloer in veel koopwoningen een vloer die kan blijven liggen voor de volgende bewoners en dat kan jou weer een hoop werk schelen. In de meeste huurwoningen moet je de vloer er ook uit halen wanneer je naar een andere woning gaat verhuizen en dat is ook belangrijk om even voor te bereiden. Zo kun je kamer voor kamer gaan uitpakken en ontdoen van een vloer, zodat je steeds meer af kunt gaan kruisen. 

Je spullen goed uitzoeken

De weken voor de verhuizing heb je dan alle tijd om al je spullen eens uit te zoeken, zodat je deze goed kunt filteren voordat je alles meesleept naar de nieuwe woning. Neem hier goed de tijd voor, omdat je hier achteraf ontzettend blij mee zult zijn. Vraag de kopers van jullie woning of zij nog interesse hebben bij bepaalde meubels, zodat je deze ook niet hoeft te verhuizen en ga eens kijken naar de raambekleding. Zou deze ook in jullie nieuwe woning passen of kun je deze maar beter laten hangen en er nog een leuke prijs voor krijgen? 

Begin op tijd

Per verhuizing en situatie kunnen de spullen, regels en omstandigheden enorm variëren en dat zorgt ervoor dat geen verhuizing hetzelfde is, maar in alle gevallen is het goed om op tijd te beginnen met het uitzoeken en het inpakken van spullen. Door op je gemak je spullen in te pakken, zul je op de dag van verhuizing niet zo heel erg veel meer hoeven pakken en is het een kwestie van overbrengen van de spullen. Je kunt je verhuizing zo stressvol maken als dat jij zelf wilt, maar denk vooruit en stel alles wat je moet doen niet te lang uit.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *