Een alarmsysteem aanschaffen: uit deze soorten kunt u kiezen

In uw woning moet u met een gerust hart kunnen vertoeven, zonder u zorgen te maken over mogelijke inbraken of andere onguurheden. Ook moet u gerust van huis kunnen, voor zowel een korte als een langere tijd. Om die reden kiest een steeds grotere groep mensen voor inbraakbeveiliging van de woning. Een goed systeem houdt inbrekers en vandalen buiten de deur. Maar, uit welke systemen kunt u kiezen? In dit artikel bieden we een overzicht.

Het standaard alarmsysteem

U kunt kiezen voor een standaard alarmsysteem. Wanneer u hiervoor kiest, ontvangt u een systeem wat enkel bestaat uit de noodzakelijke onderdelen. Denk hierbij aan een centraal bedieningspaneel en sensoren voor de ramen en deuren. Uiteraard hoort er ook een sirene bij, waarmee u of de anderen in uw woning worden gewaarschuwd voor eventueel gevaar.

Een uitgebreider systeem

Wanneer u gebruik wil maken van meer functies, dan voldoen de meeste standaard systemen niet en moet u op zoek naar een uitgebreider systeem. Zo kunt u uw systeem bijvoorbeeld uitbreiden met allerlei extra opties, zoals een camerasysteem, rookmelders en andere zaken. Ze bieden u meer inzicht in de veiligheid van uw woning en zorgen ervoor dat u snel kan handelen bij gevaar. 

Zowel een basissysteem als een uitgebreider systeem biedt de optie om in contact te staan met de alarmcentrale en met zelfgeselecteerde mobiele telefoonnummers. Zo krijgen hulpdiensten en de mensen van wie u het nummer heeft opgegeven direct een melding bij een dreigende situatie.

Bedraad, draadloos of hybride?

Met een bedraad alarmsysteem worden alle installatieonderdelen met elkaar verbonden via kabels. Dit maakt dit type zeer betrouwbaar. Zelfs als de stroom uitvalt neemt de alarmcentrale contact op met de eigenaars om vast te stellen wat hiervan de oorzaak is. Bij een draadloos systeem zijn alle onderdelen middels radiogolven met elkaar verbonden. Dit werkt over het algemeen goed, maar is doorgaan iets duurder en brengt meer risico’s met zich mee. 

Het systeem werkt op batterijen die tijdig moeten worden vervangen. Wanneer u periodiek onderhoud laat doen, is dit uiteraard geen probleem. Als laatst bestaan er ook nog hybride systemen. Dit is een combinatie van de eerdergenoemde alarmsystemen. De beveiliging werkt voornamelijk via kabels, maar is uitbreidbaar met draadloze componenten die op batterijen werken.

Het geldt overigens voor alle systemen dat ze moeten worden geïnstalleerd door een specialist voor een optimale werking. Zo kan Feenstra u bijvoorbeeld uitstekend helpen met het correct installeren van een goed werkend systeem.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *