Zeg maar vaarwel tegen onkruid wieden, bemesten, verticuteren en het gras twee keer per maand maaien. Haal je kunstgras bij kunstgrasparadijs.nl en geniet van een onderhoudsvrij gazon! Wil je jouw kunstgras zelf leggen? Bereid dan de grond of het oppervlak waarop je je groene loper wenst uit te rollen goed voor. Wat mag je zeker niet doen en hoe leg je kunstgras nu eigenlijk?
Hoe bereid je het oppervlak voor op kunstgras?
De eerste stap bij het klaarstomen van je tuin voor kunstgras is het verwijderen van de bestaande grasmat en vervolgens dien je de grond gelijk te maken. Haal onkruid weg, snijd de wortels af en verwijder vuil en kiezelstenen. Ga door met het egaliseren van de aarde tot op een diepte van 2 tot 3 cm en verwijder eventuele oneffenheden. Je wilt een perfecte vlakke en stevige ondergrond. Als de aarde moeilijk te bewerken is, kun je deze gelijk maken met een mengsel van zand en fijne steenslag. Verdicht ten slotte de grond want deze moet vrij hard zijn. Een terras of balkon is iets minder arbeidsintensief want daar heb je al een harde grond. Hier is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed draineert. Leg desnoods een extra luchtdoorlatende drainagemat op de oppervlakte zodat overtollig water goed kan weglopen.
De grootste fout met kunstgras
Het is erg verleidelijk om goedkoop kunstgras te kopen want het lijkt in eerste instantie een koopje, maar brengt vaak veel verborgen kosten met zich mee! In tegenstelling tot gras van hoge kwaliteit, breekt het snel af en gaat het er gescheurd en verkleurd uit zien. Het gaat niet lang mee, dus het moet vaker worden vervangen. Het kan ook een onaangename geur hebben als gevolg van de chemicaliën die worden gebruikt bij de vervaardiging en installatie ervan. Het ergste is dat het ook niet eens aangenaam is om op te spelen! Het is te hard en sponsachtig op de verkeerde plaatsen. Bespaar uzelf op tijd, energie en geld en ga voor een kwalitatief merk, ook al kost dit vaak wat meer. Het milieu en je gezin zullen je dit in dank afnemen.
Zelf kunstgrassen leggen
Kunstgras wordt, net als vloerbedekking, geleverd in zware rollen die moeilijk door één persoon te hanteren zijn. Je hebt hulp nodig bij het transporteren en positioneren van de grasmat. Laat de rollen ongeveer een uur in de zon liggen voordat je deze afrolt. Dit zorgt ervoor dat ze buigzaam zijn en daardoor veel makkelijker hanteerbaar. Wanneer je twee stukken naast elkaar moet leggen om een groot gebied te bestrijken, let er dan op dat de ‘grassprietjes’ van beide stukken in dezelfde richting liggen. Als ze de tegengestelde richting opgaan, ziet je nieuwe gazon eruit als een lappendeken in plaats van een mooi geheel. Snij nu de randen ruim bij, pauzeer en bewonder je vakmanschap!
Geef een reactie