Nieuwe vloer nodig? Dit zijn de voordelen van een houten vloer!

Is jouw woning toe aan een nieuwe vloer? Of ben je bezig met het bouwen van een huis en is het tijd om een vloer uit te kiezen? Maak die keuze niet te snel, want een vloer is een belangrijk onderdeel van iedere ruimte. Welke vloer je kiest, heeft een hoop invloed op de sfeer die in een ruimte hangt en de uitstraling die jouw woning krijgt. Als je graag voor gezelligheid en sfeer wil gaan, raden we je aan voor een houten vloer te kiezen. In dit artikel lichten we verder toe waarom!

Sfeervol en duurzaam 

Houten vloeren brengen altijd een heerlijke sfeer met zich mee. Het zijn tijdloze vloeren die zorgen voor een blijvende warmte in huis. Letterlijk en figuurlijk, want hout is een materiaal dat ook goed isoleert en warmte vasthoudt. Daarnaast is het echt een duurzame keuze, want houten vloeren zijn gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. Begint de vloer een beetje te slijten, dan kun je hem gewoon weer laten opschuren en in de lak zetten en het is net alsof je weer een nieuwe vloer hebt. Wil je een vloer die niet schadelijk is voor het milieu? Dan kun je ook nog kiezen voor eco-vriendelijk hout. 

Goed te combineren met vloerverwarming 

Men denkt vaak dat een houten vloer niet goed te combineren is met vloerverwarming, maar dat is vandaag de dag echt niet meer het geval. Veel houtsoorten zijn prima te combineren met vloerverwarming, waaronder eikenhout, afzelia, kambala en notenhout. Eikenhouten vloeren zijn dus bijvoorbeeld ideaal om te leggen als je graag gebruik wil maken van vloerverwarming. Je kunt dus gewoon een houten vloer leggen en alsnog genieten van warme voeten in de winter!

Een houten vloer is hygiënisch en makkelijk in onderhoud 

Een houten vloer is absoluut geen broedplek voor bacteriën, wat je bijvoorbeeld met tapijt of vloerkleed wel hebt. Je kunt een houten vloer makkelijk schoonmaken, waardoor eventuele bacteriën zo verwijderd zijn. Daarnaast is een houten vloer niet veeleisend op het gebied van onderhoud. Als je een speciaal reinigingsmiddel hebt voor houten vloeren, heb je alleen nog een dweil nodig en dan heb jij jouw houten vloer zo schoon. Stofzuig je ook nog regelmatig, dan hoef je eigenlijk verder niet veel te doen om je vloer te onderhouden. 

Beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen 

Raakt jouw houten vloer beschadigd? Dat is geen probleem. In tegenstelling tot bij een PVC vloer, is schade aan een houten vloer eenvoudig te herstellen. Als je een beetje handig bent kun je schade aan een vloer van hout zelfs zelf herstellen. Ben je wat minder handig? Dan is het een klus die je uit kunt besteden. Je hoeft in ieder geval niet heel je vloer te vervangen door één beschadiging! 

 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *