De horizontale jaloezieën zijn niet meer weg te denken in een trendy interieur. Naast dat de horizontale jaloezie een ware blikvanger is, is het ook een behoorlijke stofvanger. In dit artikel geven we je niet alleen de beste tips op horizontalie jaloezieën en lamellen stofvrij te maken, maar ook om ze langer stofvrij te houden!

Hoe maak je horizontale jaloezieën het best stofvrij?

Horizontale jaloezieën enorm strak, maar wel echte stofnesten. Daarnaast helpt het niet dat jij waarschijnlijk de zwarte horizontale hebt thuis, waarbij stof nog sneller opvalt. Hieronder geven we je de beste tips om horizontale jaloezieën schoon te maken.

Jaloezie stoffer of plumeau

Je kunt natuurlijk een standaard plumeau gebruiken om je horizontale jalozieën stofvrij te maken. Maar het kan met een smalle jaloezie moeilijk zijn om de plumeau tussen de lamellen te stoppen.

Tegenwoordig is de makkelijkste manier om jaloezieën stofvrij te maken met een speciale jaloezie stoffer reiniger of stoffer. Met de drie microvezel stoffers van de jaloezie reiniger maak je horizontale jaloezieën in een handomdraai schoon.

Stofzuiger met opzetborstel

Een andere makkelijke manier om horizontale jaloezieën stofvrij te maken is met de stofzuiger met een klein borsteltje als opzetstuk. Zet je jaloeziën helemaal open en zuig alle lamellen één voor één stofvrij.

Hoe maak je horizontale jalozieën het best schoon/vetvrij?

Wanneer je horizontale jaloezieën in de keuken hebt hangen vangen deze naast stof ook vetdruppels op. Gebruik dit stappenplan om horizontale jaloezieën het best schoon te maken:

  1. Maak de jaloezieën eerst stofvrij met de tips van hierboven en zorg dat ze volledig open staan.
  2. Gebruik een goed schoonmaakdoek en maak de jaloezieën schoon met water met een scheut (schoonmaak)azijn of enkele druppels afwasmiddel.
  3. Neem het natte doek in je hand en neem de jaloezie tussen je vingers. Wrijf in een keer het lamel schoon in één richting.
  4. Spoel en herhaal voor alle lamellen.

De ultieme tip om horizontale jaloeziën stofvrij te houden

Hierboven beschreven we je hoe je horizontale jaloezieën stofvrij en schoon kunt maken. We begrijpen heel goed dat dit geen leuk klusje is, daarom delen we de ultieme tip om je jaloezieën langer stofvrij te houden. Het is heel simpel:

  1. Maak de jaloezieën eerst stofvrij en schoon zoals eerder beschreven in het artikel.
  2. Maak een sopje met 3 delen water en 1 deel wasverzachter en gebruik een schoonmaakdoek om de lamellen stuk voor stuk met het sopje schoon te maken.
  3. Geniet, want je jaloezieën zullen nu veel sneller stof aan trekken.

Tip: Herhaal deze hack met wasverzachter wanneer je het gevoel hebt dat de horizontale jaloezieën weer stof aantrekken!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *