Wat doen we voor oud en nieuw?

Het is elk jaar weer dezelfde vraag die gesteld wordt ‘wat doen we voor oud en nieuw?’ Dit jaar ben jij de host en weet je al precies hoe je alles wil. Ik hoor je al denken hoe weet ik dat dan? Lees snel verder om erachter te komen!

Familie en vrienden maken het feest compleet

Zonder je familie en vrienden heb je natuurlijk geen feest, dus bedenk daarom met welke mensen jij het nieuwe jaar wilt ingaan. Een goede gastenlijst is het halve werk, dus zorg er goed voor dat de mensen die je uitnodigt elkaar ook leuk vinden. Zo voorkom je ongemakkelijke momenten gedurende de avond. Heb je de gastenlijst rond, dan kan je de uitnodigingen versturen!

Casual chique 

Je hebt voor oud en nieuw verschillende soorten feesten, je kan namelijk een diner organiseren, een borrel of een echt feest. In dit geval kiezen wij voor een casual chique borrel, omdat het luchtig is en je het gemakkelijk een oud en nieuw draai kan geven. De catering houden we simpel borrel borrelhapjes zijn een must, zo ook oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en champagne. Het thema is casual chique we hebben hiervoor gekozen, omdat je met oud en nieuw graag feestelijk gekleed wil zijn, maar je moet ook lekker in je vel zitten. Hierom kiezen wij voor casual chique je kan het dus zo gek maken als jij zelf wil. 

Table setting

Het kan erg lastig zijn om je tafel mooi aan te kleden, daarom hebben wij het helemaal voor jou uitgetyped. Je begint met kleuren kiezen die jij leuk vindt, wij hebben gekozen voor zwart, rood en goud. Dit omdat we van mening zijn dat deze kleuren goed bij het nieuwjaar passen. Je mag natuurlijk je eigen kleuren kiezen, dus hou je vooral niet vast aan ons kleurenpalet. Begin met een mooi tafelkleed, vervolgens leg je mooie placemats neer voor de borden, daarna leg je een groot bord met een klein bord erop, ook mooie champagne en water glazen zijn van belang en tot slot versier je de tafel met kaarsen, bloemen en gouden versieringen. Wat ook een leuke finishing touch is, een naamkaartje voor al je gasten. Tip; kijk op Pinterest om wat inspiratie op te doen. 

Feestelijk eind

Voor een spetterend eind zou het ook een leuk idee zijn om statafels neer te zetten, zodat je gasten zelf kunnen kiezen waar ze zich het prettigst voelen. Ook voor jou als host kan dit heel fijn zijn, omdat je op deze manier je gemakkelijk kan mengen met je gasten en het is altijd wel fijn om even te kunnen staan. Wat ook een leuk idee is; om wat vuurwerk te kopen en zo de avond af te sluiten.   

Naast bovenstaande tips nog op zoek naar gezellige kerstverlichting? Lees dan onze blog over de magie van buiten kerstverlichting!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *