Wat zijn de voordelen van prefab huizen? 

De huizenmarkt is op het moment nog altijd erg lastig, vooral voor starters. Er komen relatief weinig woningen te koop, terwijl ze vaak ook nog eens een hoge vraagprijs hebben. Hierdoor is het moeilijk om een huis te kopen. Sommige huizenkopers kiezen er daarom voor om zelf een huis te bouwen, al is dat ook vrij lastig. Om het proces te vereenvoudigen is het mogelijk om te kiezen voor een prefab woning. Zo’n huis komt ook nog eens met diverse voordelen, waarover je hieronder meer leest. 

Snel 

Zelf huis bouwen duurt vaak lang, maar dit is niet het geval als je kiest voor een prefab woning. De onderdelen van zo’n huis worden namelijk kant-en-klaar geleverd, waardoor ze alleen nog maar in elkaar gezet hoeven te worden op de locatie. Het prefab huis moet daarna nog aangesloten worden op de nutsvoorzieningen en vervolgens kun je direct erin gaan wonen. Eigenlijk is een prefab woning dus al gedeeltelijk gebouwd voordat het op de plaats van bestemming bezorgd wordt. Dit zorgt ervoor dat de bouw van het huis binnen een mum van tijd afgerond is, al duurt de productie en het voorbereiden van de locatie natuurlijk wel een tijdje. 

Betaalbaar

Ga je de prefab woning prijs berekenen? Je zult dan waarschijnlijk niet van de prijs schrikken. Dit komt doordat het normaal gesproken een stuk goedkoper is om een prefab huis te bouwen ten opzichte van een normale woning. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst zijn er minder arbeiders nodig voor het bouwen van de prefab woning, dus dit scheelt uiteraard al veel kosten. Tegenwoordig kost het namelijk veel geld om een huis te laten bouwen door bouwvakkers, vooral als ze veel dagen achter elkaar op locatie moeten zijn. Dit is bij een prefab huis niet het geval!

Energiezuinig

Een groot voordeel van een prefab woning is vaak dat deze zeer energiezuinig is. Dit heeft te maken met de moderne ramen en strakke naden. Dit zorgt ervoor dat de warmte binnenblijft, waardoor je minder hoeft te stoken. Je energierekening verlaagt hierdoor natuurlijk. Ook staat een prefab huis erom bekend dat het goed tegen een stootje kan. Je hoeft tijdens een storm dus niet bang te zijn dat je woning ineens uit elkaar valt, wat opnieuw te maken heeft met de strakke constructie van het huis. Ook daarom is het een goed idee om een energiezuinige prefab woning te bouwen!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *