Hoe kan je slim besparen met waterbespaarders?

De inflatie wordt elk jaar meer en alles wordt duurder. Er zijn meerdere vlakken waar je op kan gaan besparen. Wij helpen je met het besparen op verschillende artikelen in huis. Hieronder wordt uitgelegd wat waterbespaarders zijn, hoe ze werken en waarom ze goed voor het milieu zijn. Dit geeft uiteindelijk antwoord op de vraag: hoe kan je slim besparen met waterbespaarders?

Wat zijn waterbespaarders?

Er zijn vele soorten waterbespaarders. Waterbesparende apparaten kunnen worden geïnstalleerd op kranen, douchekoppen, toiletten, gootstenen en wasmachines.

Een typische waterbespaarder is een klein apparaatje dat rechtstreeks op de kraan of douchekop wordt gemonteerd. Het apparaatje beperkt de waterstroom uit de kraan of gaat volledig uit wanneer je de kraan dichtdraait. Een waterbespaarder van goede kwaliteit kan het waterverbruik tot wel 40% verminderen! Dit is een geweldige manier om water en geld te besparen. Het apparaat kan gemakkelijk worden geïnstalleerd en verwijderd van de kraan of douchekop. 

Waterbespaarders zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en lang meegaan. Een van de populairste waterbespaarders is de beluchter. Dit apparaat wordt op de kraan geschroefd en helpt de hoeveelheid water die eruit komt te verminderen. Het laat lucht mengen met het water en maakt het ook gemakkelijker voor jou om te controleren hoeveel water eruit komt wanneer je de kraan opendraait.Naast waterbespaarders kan je ook gebruik maken van andere huishoudelijke apparaten die ervoor zorgen dat je energierekening minder hoog wordt. Denk hierbij aan deurveren, radiatorfolie magneten of juist raamfolie voor in huis. Dit zijn erg handige gadgets die je veel geld kunnen besparen.

Wat is een waterbegrenzer?

Een waterbegrenzer is een apparaat dat op de hoofdwaterleiding van je huis is geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid water die je huis binnenkomt wordt beperkt. Water is een belangrijke hulpbron en we willen ervoor zorgen dat het op verantwoorde wijze wordt gebruikt en we hier later nog van kunnen genieten. De waterbegrenzer heeft een aantal voordelen:

  • Het zorgt ervoor dat je geen extra water verspilt tijdens piekperiodes (droogte).
  • Het vermijdt buitensporige verbruikskosten in je huis.
  • Het beschermt je leidingen tegen bevriezing in de winter.

Waterbegrenzers zijn gemakkelijk te installeren. De meeste zijn te koop als toevoeging voor bestaande kranen of wastafels. Ze kunnen snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd door huiseigenaren met minimale doe-het-zelf kennis. Je hebt dus geen loodgieter nodig!

Wat is een waterbesparende kraan?

Een waterbesparende kraan is een kraan die minder water verbruikt dan een normale kraan. Hiermee zijn ze perfect voor mensen die water en geld willen besparen. De waterbesparende kraan maakt gebruik van aerator die lucht toevoegt aan de waterstraal. Zo blijft de sterkte van de waterstraal hetzelfde, maar komt er wel minder water uit. Ze zijn gemakkelijk te installeren en voordelig in onderhoud. 

Naast waterbesparende kranen zijn er ook waterbesparende douchekoppen. Bij deze douchekoppen merk je ook qua straal geen verschil met een normale douchekop. Het douchen is nog even comfortabel, wel zo fijn! Mocht je nog meer water willen besparen tijdens het douchen dan is een douchetimer ook een goede uitvinding. Hiermee kan je precies zien hoe lang je aan het douchen bent en krijg je na een aantal minuten een herinnering dat het tijd is om uit de douche te stappen. 

Naast het besparen van water en geld verminder je met de waterbespaarders ook je ecologische voetafdruk. Er zijn zo veel mensen op de wereld dat het lastig wordt om iedereen van gezuiverd water te voorzien. Hoe minder water je gebruikt, hoe meer er voor later overblijft. Het is dus belangrijk om dit ook goed mee te nemen in je overwegingen.

Conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag: hoe kan je slim besparen met waterbespaarders. De energieprijzen zijn extreem gestegen waardoor het belangrijk is om juist nu zoveel mogelijk te gaan besparen. Met deze waterbespaarders merk je niet eens dat je minder water gebruikt. Een ideale uitvinding! Wil je nog meer inspiratie hoe je huishoudelijke apparaten kan gebruiken om te besparen? Bekijk dan ook onze gadgets voor in huis.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *