Wat is de beste radiatorfolie magneet?

De inflatie wordt elk jaar meer en alles wordt duurder. Er zijn meerdere vlakken waar je op kan gaan besparen. Wij helpen je met het besparen op verschillende artikelen in huis. Hieronder wordt uitgelegd wat een radiatorfolie magneet is, hoe het werkt, waarom het goed is voor het milieu en waar je de beste soorten kan kopen. Dit geeft uiteindelijk antwoord op de vraag: hoe kan je besparen met een radiatorfolie magneet?

Wat is een radiatorfolie magneet?

Een radiatorfolie magneet is een eenvoudig hulpmiddel wat je op de radiator, verwarmingsketel of boiler bevestigt. Het wordt vaak aangeraden om het op een boiler of verwarmingsketel te bevestigen omdat deze groter zijn dan een radiator en zo meer warmte kunnen opwekken. De radiatorfolie magneet gebruikt de kracht van de magneten om je huis sneller te verwarmen en zorgt er ook voor dat er minder energie wordt verspild. Dit leidt uiteindelijk tot lagere energierekeningen en dus geldbesparing. 

Folie magneten worden ook wel reflectoren genoemd, omdat ze de warmte terug de kamer in reflecteren in plaats van deze naar het plafond te laten ontsnappen. Ze zijn op die manier vergelijkbaar met isolatiepanelen met stralingsschermen, en net als stralingsschermen komt hun grootste voordeel voort uit het feit dat ze de warmte houden waar het hoort: in je huis!

Hoe werkt de radiatorfolie-magneet?

De radiatorfolie magneet bestaat uit twee delen: de magneet en de folie. De magneet wordt bovenop de verwarmingsbron geplaatst en de folie eronder. De aantrekkingskracht tussen deze twee onderdelen houdt ze op hun plaats. Het werkt hetzelfde als een ventilator: door het creëren van een luchtstroom. Hoe meer lucht er door de verwarming stroomt, hoe sneller het opwarmt. Dit zorgt ervoor dat de magneet en de folie als een team samenwerken om het huis warm en comfortabel te houden tijdens de koude wintermaanden.

De combinatie van magneet en spoel werkt door een elektrische stroom te creëren tussen de twee delen van het apparaat. Wanneer deze stroom wordt opgewekt, verwarmt het verwarmingssysteem sneller en efficiënter dan zonder de magneet- en spoelcombinatie. Dit betekent dat je de thermostaat een paar graden lager kunt zetten en zo kunt besparen op energiekosten. 

Door de radiatorfolie magneet kan je tot wel 10% besparen op de verwarmingskosten. Dat scheelt toch veel geld met de hoge energieprijzen. Naast de besparing van geld verminder je hiermee ook je ecologische voetafdruk. Dit eenvoudige apparaat zorgt voor verduurzaming tijdens de koude maanden. 

De radiatorfolie magneet is nog beter in combinatie met de radiatorventilator. De radiatorventilator bevestig je onder de verwarming of warmtebron die je gebruikt (en die met behulp van de radiatorfolie magneet sneller en beter wordt verwarmd). Daarna verspreidt de ventilator de warme lucht door het hele huis. Zo kan je deze twee gadgets goed combineren en sla je twee vliegen in één klap!

Wat is de beste radiatorfolie magneet?

Radiatorfolie magneten zijn te koop bij alle grote bouwmarkten. Deze bouwmarkten bieden verschillende soorten apparaten aan om je huis beter te isoleren, die staan beschreven in onze woontips, om hiermee geld te besparen. De bouwmarkten die de beste radiatorfolie magneten aanbieden zijn de Praxis, Karwei en de Gamma. Dit zijn ook de beste winkels in Nederland waar je terechtkan om je huis verder te isoleren en verduurzamen. De Praxis en de Gamma zijn echte bouwmarkten die zijn ingericht op bouwen en klussen. De Karwei is een winkel die helpt met het mooier maken en inrichten van je woning. In alle drie deze winkels kan je de radiatorfolie magneet kopen. Zo kun je met de investering uiteindelijk besparen op je energie- en gasrekening die in deze tijden extreem hoog kunnen uitvallen.

Conclusie

Een radiatorfolie magneet is een goede aankoop voor iedereen die meer warmte in huis wilt zonder hier meer voor te betalen of om de ecologische voetafdruk te verkleinen. In combinatie met de radiatorventilator is het zelfs mogelijk om nog meer te besparen. Dus als je op zoek bent naar nieuwe manieren om de rekeningen omlaag te krijgen zijn dit twee goede aankopen. Naast de radiatorfolie magneet is het ook mogelijk om raamfolie in huis te kopen, lees hier alles over deze soort raamfolie!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *