Een design airco is niet alleen voor de woonkamer en de slaapkamer

Een design airco is niet alleen voor de woonkamer en de slaapkamer

Als je het hele jaar door wil genieten van een aangenaam binnenklimaat, is een airco de ideale oplossing. De reden dat mensen vaak toch kiezen om geen airco aan te schaffen, is dat ze erg prominent aanwezig zijn en gewoon niet mooi zijn om in je huis te zetten. Dat probleem heb je niet met een design airco. Vaak schaffen mensen een design airco aan voor in de woonkamer en de slaapkamer, maar ook voor andere ruimtes kan dit een mooie toevoeging zijn. Maar waar moet je nu op letten als je een design airco aan gaat schaffen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Waarom kiezen voor een design airco?

Als jij jouw interieur met veel moeite en zorg hebt ingericht, wil je natuurlijk geen lelijke, lompe airco binnenzetten. Mocht een inbouwmodel geen optie zijn, dan kun je nog wel voor een chique design airco gaan. Design airco’s zijn er in een hoop verschillende soorten stijlen, zodat je hem altijd aan kunt passen aan jouw interieur. Ook design airco’s zijn er als inbouw- en opbouwmodel. Voor een inbouwmodel moet een ruimte echter wel aan een aantal eisen voldoen. Dat probleem heb je met een opbouwmodel niet. Een design airco koop je makkelijk via een airco webwinkel.

Types design airco’s

Je hebt dus inbouwmodellen en opbouwmodellen onder de design airco’s.

Inbouwmodellen: Inbouwmodellen zijn vooral erg geliefd voor nieuwbouwwoningen of wanneer mensen grote verbouwingen of renovaties gaan doen aan een huis. Ze worden geplaatst met behulp van een valse wand of een vals plafond. Het enige dat zichtbaar blijft is het rooster voor de luchttoevoer. Inbouwmodellen zijn altijd een split airco, dus een airco met een buitenunit.

Opbouwmodellen: Opbouwmodellen zijn bevestigd aan de muur of aan het plafond. Ze zijn er in monoblock of split airco uitvoering. Je kiest dan natuurlijk voor de uitvoering die het beste past bij jouw inrichting.

Verschillende merken design airco’s

Er zijn verschillende merken die design airco’s verkopen. Je kunt onder andere een design airco kopen van:

Daikin: Daikin is waarschijnlijk wel de meest bekende producent van airco’s en design airco’s. Hun design airco’s worden verkocht onder de naam Daikin Stylish. Er zijn vier kleuren waar je uit kunt kiezen: matzwart, kristalwit, zilver en zwarthout. Wil jij ook zo’n stylevolle Daikin airco kopen? Je vindt ze in veel webwinkels, waaronder de Airco Webwinkel.
LG: LG biedt standaard airco’s aan, maar tegenwoordig ook een aantal design modellen. Deze collectie staat bekend onder de naam Artcool.
Toshiba: Toshiba heeft ook design airco’s in hun aanbod opgenomen, allemaal met een even strak design. Er is zelfs een model dat is voorzien van stoffen bekleding die je kunt verwisselen. Wil je echt een chique airco? Ga dan voor een Toshiba! 

Een design airco is te duur, toch?

Design arico’s hebben nog het imago dat het dure alternatieven zijn van ‘normale airco’s. Maar het is mogelijk om een design-airconditioner te krijgen die zowel goedkoop als praktisch is. Op die manier kunnen zelfs mensen met een beperkt budget een optie vinden die bij hun behoeften past. Dit werkt echter ook de andere kant op. Oftewel, een design airco staat gelijk aan top kwaliteit. Dit is niet altijd het geval. Wanneer je je gaat oriënteren op een airconditioning, let dan goed op de betrouwbaarheid en kwaliteit van het apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop