De Beste Pizza Oventjes van 2022

beste mini pizza oventje

Altijd al een echte Italiaanse pizza willen bakken thuis, maar geen oven die heel heet wordt? Krijg je visite en wil je gezellig samen aan tafel pizza’s maken? Die droom komt nu uit met een pizza oven. Je zult voortaan namelijk niets anders meer willen. Wij vertellen je wat de beste pizza oventjes zijn van 2022.

Waarom je een pizza oventje nodig hebt

Allereerst is het belangrijk om te weten waarom je een pizza oventje nodig hebt in je leven. Hierbij een opsomming van de voordelen van mini pizza oventjes:

  • Tijdsbesparing: Je bespaart tijd. Een pizza oventje is super gemakkelijk opgewarmd. Je wacht een paar tellen en kunt gelijk beginnen. Een grote oven neemt echter veel tijd in beslag om op te warmen.
  • Verbruik: Voor de mensen met een gasoven in huis, biedt een pizza oventje op elektriciteit een groot voordeel op het gebied van energieverbruik, vooral gezien de hoge gasprijzen anno 2022.
  • Hoge temperaturen: Je pizza’s worden extra knapperig, omdat pizza oventjes erg warm kunnen worden in vergelijking met de doorsnee oven. Sommige pizza oventjes kunnen tot wel 400 graden warm worden.
  • Praktisch: Je pizza’s zijn snel gebakken. Binnen 4-5 minuten heb je een goed doorbakken pizza. Het is daardoor erg gezellig om pizza’s samen met je familie aan tafel te pakken. Lekker tafelen en wijnen, terwijl je pizza oventje zijn ding doet!
  • Compact: Pizza oventjes zijn vaak zeer compact. Je kunt ze daarom gemakkelijk opbergen.
  • Veelzijdig in gebruik: Vaak kun je ook andere soorten deegwaren bakken in een pizza oventje. Denk bijvoorbeeld aan lekkere Turkse pizza’s, koekjes of gebak.

Waar let je op bij het kopen van een pizza oventje?

Maximale temperatuur

Het grootste voordeel die een mini pizza oventje biedt ten opzichte van je normale oven is toch eigenlijk wel de maximale temperatuur. Waar je normale hete lucht oven temperaturen tot ongeveer 250 °C bereikt, halen de pizza oventjes die we je tippen tot wel 400 °C en meer!

Vorm warmtebron

De mini pizza ovens worden verwarmd middels een elektrische weerstand die warm wordt. De vorm van deze weerstand is ook van belang voor de lekkerste pizza’s. De meest gangbare vorm is de ring. Experts geven ook de voorkeur aan deze vorm voor de lekkerste zelfgemaakte pizza’s

Details en accessoires

Behalve de maximale temperatuur en de vorm van de weerstand zijn ook extra opties en accessoires van belang voor de perfect pizza oven. Zo hebben sommige pizza ovens ook aan de bovenzijde een pizza steen, een timer of andere leuke extra’s.

De beste pizza oventjes van 2022

1. G3 Ferrari Delizia Rosso


2. Ariete 909


3. SPICE Kaliente


4. G3 Ferrari Napoletana


Veelgestelde vragen over mini pizza oventjes

Veelgestelde vragen pizza oventjes
Waarom heb ik een mini pizza oventje nodig?

Wanneer je bij een authentieke pizzeria een pizza besteld is deze gebakken bij temperaturen tussen 300 en 350 graden Celsius. De echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op 500 graden gebakken! Thuis haal je meestal een maximum temperatuur van 250 graden. Dit is bij lange na niet warm genoeg voor een knapperige, luchtige en smaakvolle pizza.

Mini pizza oventjes zijn enorm compacte elektrische apparaten die temperaturen tot 400 graden Celsius kunnen bereiken. Hiermee kun jij ook thuis de knapperigste pizza's bakken. De temperatuur is zo goed dat het apparaat maar enkele minuten nodig heeft om een pizza perfect te bakken.

Heb ik een pizza steen nodig bij een mini pizza oventje?

Nee, de beste mini pizza oventjes hebben al een pizza steen waarmee je de knapperigste pizza's zelf thuis bakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *