Dit moet je weten over de laminaatvloer

Is de vloer in je woning drastisch aan vervanging toe, maar weet je niet welke soort vloer je moet kiezen? Dan sta je voor een lastige keuze. Er zijn namelijk verschillende vloeren die je kunt kiezen om in een woning te leggen. Iedere vloer heeft zo zijn voor en nadelen. Een van de betere keuzes die je kunt maken, is die voor een laminaat vloer. Een laminaat vloer heeft namelijk verschillende voordelen ten opzichte van andere vloeren. De vloer lijkt bijvoorbeeld erg veel op een houten vloer, maar breed laminaat bij Floer.nl leggen is vele malen goedkoper. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de laminaatvloer.

Het leggen van een laminaatvloer

Een van de eerste dingen die je moet weten over de laminaatvloer is dat je hem zelf kunt leggen. De laminaatvloer is namelijk een vloer die speciaal ontworpen is om zelf te kunnen leggen. De vloer bestaat uit verschillende planken laminaat. Deze planken zijn vervolgens met een kliksysteem gemakkelijk aan elkaar te bevestigen. Hierdoor kun je de vloer zelf leggen zonder dat je hier specialistische kennis voor nodig hebt. Ook wordt de vloer niet vastgelijmd of iets dergelijks. Als je de vloer na een tijdje in een andere ruimte wilt leggen, kun je de vloer weer gemakkelijk losmaken.

Het onderhouden van een laminaat vloer

Als je een laminaat vloer hebt gelegd in je woning, ga je deze na verloop van tijd ook onderhouden. Laminaat reinigen is echter zeer makkelijk. In eerste instantie is het belangrijk dat je enkele keren per week stofzuigt. Vervolgens kun je iedere week of iedere twee weken met een dweil over de vloer heen gaan. Dit zorgt ervoor dat het grootste vuil van de vloer weg is en je er een lange tijd van kunt genieten. Zorg er bij het schoonmaken wel voor dat de vloer niet drijfnat wordt. De vloer kan wel tegen water, maar niet tegen langdurig erg nat zijn. Droog de vloer daarom direct af als je hebt gedweilt en gebruik niet te veel water.

Verschillende soorten laminaat

Een van de grotere voordelen van laminaat is dat je veel verschillende mogelijkheden hebt voor het uiterlijk. Je kunt bijvoorbeeld voor een laminaat vloer kiezen die veel weg heeft van hout. Je kunt er tevens voor kiezen om een lichte of een donkere houtlook te nemen. Dit maakt de vloer perfect voor een klassiek interieur. Doordat het laminaat ook bestaat uit planken is het nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Als je graag een houten vloer wilt, kun je dus beter de keuze laten vallen op een laminaat vloer. Dat scheelt enorm in de kosten en tevens ook veel in het onderhoud van de vloer

Een visgraat vloer leggen

Wanneer je een trendy visgraat vloer wilt leggen, zit je met laminaat altijd goed. De vloer is namelijk uitermate geschikt om in een visgraat patroon te leggen. Je kunt het laminaat zelf op maat maken voor de ruimte. Je hoeft de planken dan alleen maar op maat te zagen. Omdat je altijd plinten gebruikt bij een laminaatvloer, is de afwerking altijd erg mooi. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de uiteinden niet mooi recht zijn. Door de plinten zijn deze namelijk helemaal niet zichtbaar. De visgraatvloer is door het handige kliksysteem ook gemakkelijk te leggen. Zorg er wel altijd voor dat je genoeg planken laminaat hebt voordat je de vloer gaat leggen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je op het einde net een plank te kort komt om de vloer helemaal af te werken.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *