Waar op letten als je een nieuw bed koopt

Gemiddeld brengen we een derde van ons leven in bed door. We zijn afhankelijk van een goede nachtrust om overdag goed te kunnen functioneren. Als het gaat om het kopen van een nieuw bed, moet je niet vergeten dat het een investering is, niet alleen in een bed, maar ook in jezelf. Als het met zorg en aandacht wordt gekozen, kan het zowel je gezondheid als je levenskwaliteit verbeteren. Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet en weet wat je van een bed wilt voordat je begint met zoeken. Dit zal je helpen je zoekopdracht te verfijnen en ervoor te zorgen dat het bed dat je uiteindelijk koopt aan al je behoeften voldoet. 

Hieronder delen we drie van de factoren die wij van het grootste belang vinden bij de aanschaf van een nieuw bed.

Comfort

Het allerbelangrijkste als je gaat een nieuw bed kopen is comfort. Je gaat niet goed slapen in een bed waar je niet comfortabel in kunt liggen, en als het je lukt om in slaap te vallen, zal het rusteloos zijn. De meeste mensen slapen op hun zij, maar als je liever meer ruimte inneemt, zorg er dan voor dat het bed breed genoeg is om comfortabel te kunnen liggen. Je moet er ook rekening mee houden of het bed groot genoeg is om comfortabel met je partner te delen.

De juiste matras kiezen

Het is belangrijk om te onthouden dat een ‘bed’ de matras en het bedframe samen is, dus het is essentieel om de juiste combinatie van de twee te vinden. Het kopen van een oncomfortabel matras zal je slaapproblemen alleen maar vergroten. Matrassen zijn ontworpen om je de hele nacht te ondersteunen en als je je niet op je gemak kunt voelen, in welke positie je ook ligt, dan is dit niet het juiste matras voor jou. Zelfs als je de voorkeur geeft aan een zachte matras, zorg er dan voor dat deze stevig genoeg is om ondersteuning te bieden voor een goede nachtrust. Let op hoe je je ’s ochtends voelt. Als je lichaam pijn doet of als je je niet goed uitgerust voelt, is dit een teken dat je moet overwegen een nieuw matras te kopen.

Bedmaat

Bij het kiezen van een bed is het belangrijk om te onthouden voor welke ruimte je koopt. Het mag de esthetiek van je kamer niet overnemen en je moet rekening houden met ruimte voor deuren en loopruimte rond het bed. Als je echter met een partner deelt, kunnen grotere bedden bewegingsstoornissen voorkomen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het bed de juiste lengte heeft en dat je voeten niet aan het uiteinde hangen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *