3 slimme huistrends voor je keuken die het welzijn verhogen

’s Ochtends grijp je niet meer mis bij het zoeken naar een schone koffiemok. Daar heeft je slimme vaatwasser de afgelopen nacht al voor gezorgd. Het enige wat je nog hoeft te doen, is je mok vullen met koffie, vers gezet door je slimme koffieapparaat. Het wordt steeds fijner opstaan, nu al die dagelijkse taakjes je uit handen worden genomen. En het einde is nog lang niet in zicht. Binnenkort kun je nog meer slimme apparaten toevoegen aan je keuken. 

Slim en veilig

Slimme apparaten zijn aangesloten op het internet. Via een app op je telefoon kun je apparaten in- en uitschakelen en routines inplannen. Zo kun je je slimme koffieapparaat elke ochtend op een vast tijdstip zijn werk laten doen. Maar alles wat verbonden is met internet, kan ook gehackt worden. En het idee dat een volslagen vreemde vanaf een afstand je slimme alarmsysteem kan uitschakelen, is allesbehalve prettig.

Het is daarom belangrijk om ook je slimme apparaten te beveiligen. Dat kun je heel eenvoudig doen door een VPN op je router te installeren. Daarmee zijn alle apparaten die met deze router verbonden zijn in één keer beschermd tegen indringers en ongewenste meekijkers. Slimme apparaten verzamelen ook veel persoonlijke gegevens. Ze houden bijvoorbeeld bij hoe laat je thuiskomt van je werk of wanneer je op vakantie bent. Met een VPN kunnen hackers niet langer je IP-adres achterhalen. Mochten ze de gegevens op een of andere manier toch onderscheppen, dan kunnen ze de informatie niet meer aan jou koppelen.

Slimme keukentrends

Slimme vaatwassers en koffieapparaten behoren al tot de standaarduitrusting van de moderne keuken. Maar de technologische ontwikkeling staat niet stil en in de nabije toekomst wordt het aanbod van slimme keukenapparaten steeds uitgebreider. Je kunt nu al uitkijken naar de volgende keukengadgets, die je woon- en leefcomfort aanzienlijk zullen vergroten:

Slimme koelkasten

Ze zijn al te koop. Toch kun je je op dit moment nog afvragen wat de toegevoegde waarde van zo’n slimme koelkast is. Ze staan bekend als energieslurpers en veel meer dan een ingebouwde camera hebben ze niet te bieden. Die camera is wel handig als je in de supermarkt staat en snel een blik wil werpen op de inhoud van je koelkast. 

Als het aan de fabrikanten ligt, komt daar snel verandering in. In de toekomst krijg je van je slimme koelkast recepten en boodschappenlijstjes voorgeschoteld. Je krijgt een melding als de houdbaarheidsdatum van een product verstrijkt of wanneer je door je voorraad melk heen bent. 

Automatische kranen

Met net ingezeepte handen de kraan opendraaien is voor velen een schrikbeeld. Als je de kraan überhaupt openkrijgt met glibberige handen, kun je in elk geval rekenen op een extra poetsbeurt. Of je hebt je handen niet eens vrij, omdat je een hete pan met pasta vast moet houden. En je wil de pasta graag afspoelen met koud water. De kranen van de toekomst nemen al deze zorgen weg. Er zijn verschillende varianten. Er zijn kranen die met een bewegingssensor werken, maar je kunt ook denken aan voetpedalen en zelfs stemactivatie.

Multitaskende kookapparatuur

De combimagnetron is allang geen noviteit meer. Bovendien valt het eindresultaat vaak tegen. Het is dus hoog tijd voor een upgrade. Ovens met meerdere kookfuncties, zoals grillen, stomen, airfryen en bakken, worden de nieuwe norm. Via een app of je stem kun je de oven op elk gewenst moment aan- of uitzetten. Het is mogelijk om de temperatuur exact te regelen of een uitgestelde starttijd in te stellen. Het overkomt je nooit meer dat de aardappelen al gebakken zijn, maar de ovenschotel nog niet gaar is.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *