Dit is misschien wel één van de moeilijkste maar belangrijkste keuze die je moet maken bij het ontwerpen of herzien van je interieur. Hoe kies je nou de juiste muurkleur voor in huis? In dit artikel delen we de tips en tools die je keuze tussen meerdere kleuren makkelijker maakt.

1. Kleurenkaarten of kleurenwaaiers

Je kleur kiezen met kleuren kaarten uit de bouwmarkt

Kleurenkaarten en kleurenwaaiers zijn de meest traditionele optie om een keuze te maken tussen kleuren. Kleurenkaarten zijn veelal in elke bouwmarkt gratis te verkrijgen bij de verfafdeling. De keuze in kleuren is soms echter beperkt. Daarnaast vallen kleuren vaak anders uit, wanneer ze daadwerkelijk aangebracht worden op de muur. Toch kunnen kleurenwaaiers bijvoorbeeld een goede optie zijn om een voorselectie van kleuren te maken. Je kunt namelijk in een oogopslag meerdere kleuren zien in de ruimte.

2. Online tools en apps

Tegenwoordig zijn er tal van online tools en apps te gebruiken om jouw gewenste kleur digitaal op je muur aan te brengen. Eén van onze favorieten is de Visualizer app (Google Play, App Store) van Flexa (en Sikkens). Laat het kleurenpallet in je hoofd tot leven komen op de muren! Sla je kleurideeën op en deel ze met je huisgenoten!

3. Kleurentesters

Flexa kleurtesters met geïntegreerde verfroller

Ben je nog niet overtuigd, en wil je de kleuren echt op je muur zien? Dan is het tegenwoordig steeds vaker mogelijk om een kleurentester aan te schaffen. De meest bekende kleurentesters zijn van Flexa voor €1,99, met geïntegreerde verfroller. Hierdoor hoef je dus niet óók nog een verfkwast aan te schaffen. Wil je een ander merk verf kopen? Veel merken e n bouwmarkten verkopen een klein potje verf. Bij de Gamma is een klein potje al te verkrijgen voor €2,99. Een goede optie dus, waarbij je in een handomdraai weet of de kleur mooi staat in huis!

Tip: Je kunt de verf van een tester ook aanbrengen op een stuk papier of karton. Zo hoef je, als je de verkeerde keus gemaakt hebt, geen moeite te doen om de kleur van de testers weg te werken.

Tip: Vaak hebben Flexa kleurentesters een cashback actie. Bewaar daarom de bon goed en krijg het bedrag terug wanneer je de grote pot verf koopt!

Tip: Momenteel heeft Gamma ook een actie waarbij je een of meerdere kleurtesters gratis kunt krijgen. Bekijk hier de voorwaarden.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *