Ben je op je keuken uitgekeken en wil je eens wat anders? Is je huidige keuken nog van goede kwaliteit en heb je nog geen budget voor een nieuwe keuken? Lees dan verder, want in dit artikel bespreken we zes tips voor een budget keuken-makeover!

1. Geef je keuken een nieuwe kleur

De meest ingrijpende manier om je keuken een compleet nieuwe look te geven is door de kastjes een nieuwe kleur te geven. Afhankelijk van je budget en de look waar je voor wilt gaan, kun je kiezen om je keuken te wrappen of te verven.

Wrappen

Wrappen is een handeling waarbij je keukenkasten worden gekaft met een speciale folie van vrijwel altijd vinyl. Door te wrappen geef je een oude keuken een compleet andere look en is door de vele voordelen momenteel een enorm populaire optie. De voordelen van wrappen zijn:

  • Betaalbaar: Het wrappen van je keuken is redelijk betaalbaar gezien het feit dat je keuken een compleet nieuwe look krijgt. De prijzen voor het laten wrappen van je keuken door een gespecialiseerd bedrijf begint vanaf €750 en kan oplopen tot ongeveer €1500. Geen enkele keuken is gelijk, dus de prijs zal sterk afhangen van jouw specifieke situatie. Wil je het nog goedkoper? Koop een aantal pakken folie en maak er een weekend DIY project van! Het vergt even wat onderzoek, maar het is goed zelf te doen! Laat je goed informeren bij de bouwmarkt en durf het aan.
  • Veel vrijheid: Kies je ervoor om te wrappen dan heb je veel vrijheid in de afwerking van je kastjes. Zo kan je een compleet nieuwe look creëren als je voor een folie met marmerlook of een zwarte folie met houtnerven kiest!
  • Sterk en duurzaam: Heb je je keuken gewrapt? Wees dan niet bang dat je het snel beschadigd zal raken. Wrapfolies zijn namelijk erg sterk en duurzaam.
https://nl.pinterest.com/pin/3096293485013534/

Schilderen of spuiten

Een andere optie om je keuken een compleet andere kleur te geven is door verf aan te brengen. Dit kan je natuurlijk ook zelf doen of uitbesteden. Denk er aan dat het professioneel laten spuiten van je keuken iets duurder uit kan pakken dan wrappen of zelf de kastjes verven. Bij de bouwmarkt is er speciale verf voor keukenkastjes beschikbaar.

2. Handgrepen veranderen

De handgrepen vervangen van je keuken is een must-do om je oude keuken een frisse uitstraling te geven. Deze tip is relatief goedkoop en makkelijk uit te voeren. Allereerst meet je de huidige afstand tussen de gaten van de handgrepen op. Daarna hoef je alleen nog maar nieuwe stijlvolle nieuwe handgrepen met dezelfde maat te kopen.

Momenteel zijn mat zwarte en messing gouden handgrepen erg populair. Deze handgrepen zijn bijvoorbeeld voor relatief weinig geld al te verkrijgen bij de Ali Express.

https://nl.pinterest.com/pin/144467100532585242/

3. Bovenkastjes weghalen

Overweeg een open uitstraling door de bovenkasten weg te halen en te kiezen voor wandplanken. Kies voor een strakke plank of toch een rustiek plankje. Vind je het weghalen van de bovenkasten toch te ingrijpend of mis je daardoor ruimte om spullen te plaatsen? Je kan ook overwegen om de deurtjes van de bovenkasten eraf te monteren.

https://nl.pinterest.com/pin/138133913561170595/

4. Vervang de spoelbak en kraan

Waarschijnlijk zijn je spoelbak en kraan de onderdelen van je keuken die na enige tijd het eerst aan vervanging toe zijn. Wil je meegaan met de huidge trends? Kies dan voor een nieuwe mat zwarte kraan in je keuken in plaats van een kraan van chroom.

5. Upgrade je tegelwand

Heb je nog een oude witte tegeljes op de wand waardoor je keuken meer weg heeft van een badkamer? Weg ermee! Haal de tegels weg en vervang deze door nieuwe hexagon tegeltjes of visgraat tegeltjes. Als je toch voor een clean look wilt gaan, kun je de wand het beste verven met verf die afneembaar is. Wel zo handig in de keuken!

Is het verwijderen van je oude tegels te veel gedoe? Je kunt ook je oude tegeltjes beplakken met speciale folies/stickers. Deze stickers zijn makkelijk te verkrijgen bij webshops als AliExpress en Bol.com.

6. Plaats een nieuw aanrecht

Een andere tip om je keuken een ingrijpende budget makeover te geven is het vervangen van je werkblad en keukenkraan. Hoewel dit een iets minder budget tip is, is een nieuw laminaat werkblad van de Ikea al te verkrijgen vanaf €100. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *