Ga deze stappen na bij het kopen van een cv-ketel

Ben jij op zoek naar en nieuwe cv-ketel? Dan kan de keuze hiervan knap lastig zijn. Ben je op zoek naar een cv-ketel die heel goedkoop is of één die heel duurzaam is? Bij de aanschaf van een cv-ketel kun je alle kanten op. Daarom willen we je graag helpen met een aantal stappen die je na kunt gaan bij de aanschaf van een cv-ketel. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Deze 3 stappen helpen je bij de aanschaf van een cv-ketel!

De aanschaf van een cv-ketel is niet zomaar iets en komt nogal wat bij kijken. Daarom hebben we een aantal stappen voor je onder elkaar gezet, zodat jij de cv-ketel kiest die het best bij jou past!

  1. Welke optie past het best bij jou wens?

Als je cv-ketel kapot is of vervangen moet worden, is het eerst slim om na te denken of je wel toe bent aan een nieuwe cv-ketel. In de meeste gevallen is dit inderdaad zo, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties dan alleen een cv-ketel. Denk hierbij aan een hybride waterpomp, een volledig elektrische waterpomp, een zonneboiler, een elektrische ketel, een pelletkachel en infraroodpanelen. Sommige alternatieven van een cv-ketel zijn een stuk duurzamer of duurder. Ga dus eerst na wat je budget is en kijk wat voor jou de beste keuze is op korte en lange termijn. Bekijk daarna welke van bovenstaande opties het beste bij jouw woning past. Op deze manier ben loop je niet tegen onverwachte moeilijkheden aan. 

  1. Ga na wat je budget is

De aanschaf van een cv-ketel of een alternatief van een cv-ketel kan redelijk wat kosten met zich meebrengen. Bedenk dus eerst goed wat je budget is, want de prijzen van cv-ketels en alternatieven kunnen flink van elkaar verschillen. Als je kiest voor een nieuwe cv-ketel dan ben je hier waarschijnlijk het goedkoopst mee uit. Wel moet je rekening houden dat deze wel meer verbruikt dan sommige duurzamere alternatieven. Je bent dus op korte termijn goedkoper uit, maar op langer termijn waarschijnlijk niet. Een duurzamere keuze dan een cv-ketel is bijvoorbeeld een warmtepomp. 

Mocht je er nou echt niet uitkomen welke optie het best bij jou past en welke binnen je budget valt. Neem dan een kijkje op CVkoopjes. Hier kan je vele cv-ketels vinden en alternatieven voor een cv-ketel. 

  1. Kies de zuinigste cv-ketel

Cv-ketels verschillen op meerdere factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, prestaties en duurzaamheid (energiezuinigheid). Hierdoor is het handig om cv-ketels goed met elkaar te vergelijken, je wilt immers de goedkoopste en duurzaamste cv-ketel. 

Over het algemeen zijn cv-ketels met een A-pomp het energiezuinigst. Ook cv-ketels die kunnen moduleren en/of een doorstroomsysteem hebben, zijn in de meeste gevallen duurzaam. 

Let goed op de labels die op ene cv-ketel staan vermeld. Op de labels kun je aflezen hoeveel de cv-ketel verbruikt en wat het rendement is. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *