warmtekussen stoov

Een warmtekussen is een geweldig product waarmee je spierpijn en zelfs reumatische klachten kunt behandelen. Zelfs als je alleen last hebt van stijve spieren is de aanschaf van een elektrische kussen geen overbodige luxueuze! Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt product kom je al snel tot de ontdekking dat je enorm veel keuze uit hebt uit verschillende modellen. In onze blog vertellen we dan ook meer over wat een warmtekussen is en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen. We bespreken eveneens de vijf beste warmtekussens die je op dit moment kunt aanschaffen.

Beste warmtekussens van 2023

In deze alinea hebben we de beste warmtekussens van 2023 op een rijtje gezet. Warmtekussens zijn een populair hulpmiddel voor mensen die last hebben van pijn, spanning of ongemak in verschillende delen van hun lichaam. Of het nu gaat om een stijve nek, rugpijn of gewrichtspijn, een warmtekussen kan helpen bij het verlichten van deze symptomen.

Is een warmtekussen veilig?

Warmtekussens zijn in de regel veilig. Zowel voor de gezondheid als op het vlak van brandveiligheid. Kussens die in brand vliegen komen nagenoeg niet voor, maar dat heeft natuurlijk wel te maken met voor welk exemplaar je kiest. Daarom is het ook belangrijk om altijd voor een elektrische kussen te kiezen die ook beschikt over een oververhittingsbeveiliging. Deze beveiliging zorgt er namelijk voor dat een kussen niet oververhit kan raken. Ondanks dat die aan staat of direct is aangesloten op het stopcontact.

Op het gebied van straling is er ook weinig zorgen, want warmtekussens die gebruik maken van lange afstand infrarood geven geen schadelijke straling af. Sterker nog, ze kunnen de gezondheid positief beïnvloeden, omdat ze het lichaam van binnenuit opwarmen. Infraroodstraling is overigens niet met het blote oog te zien, maar je voelt het wel wanneer je een elektrische kussen gebruikt.

Waarom een warmtekussen kopen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom de aanschaf van een elektrische kussen een goed idee is. Allereerst kun je het lekker warm hebben wanneer je een warmtekussen gebruikt, want het product straalt warmte uit. Warmte helpt ook als je last hebt van spieren en gewrichten. Veel mensen met hoofdpijn, pijn in de nek of de rug of zelfs in de benen gebruiken een warmtekussen om de pijn te verzachten. Een warmtekussen helpt ook om de bloedcirculatie te verbeteren.

#5 Tomado THP0402G; een goedkoop warmtekussen met zes standen

De Tomado THP0402G is een goed elektrische kussen dat over zes verschillende verwarmingsstanden beschikt. Deze standen kun je met de schakelaar die in het snoer is verwerkt selecteren en in het donker kun je ook de verlichting op de schakelaar gebruiken. Dat wel enorm handig is. Het kussen is volledig van comfortabel fleece gemaakt en wanneer je het snoer met de bediening afkoppelt, kun je het kussen ook op 30 graden wassen in de wasmachine.

Voordelen Lifeproducts XL elektrische kussen

Geschikt voor de wasmachine
Zes verschillende warmtestanden
Volledig fleece

Nadelen Lifeproducts XL elektrische kussen

Geen smart functies

#4 Diley Dreams warmtekussen; XL warmtekussen voor ontspanning

Het warmtekussen van Diley Dreams is een goede koop, want het kussen beschikt over zes warmtestanden die je met de bediening met LED-display die in het snoer is verwerkt kunt bedienen. Het kussen is van extra zacht fleece gemaakt voor optimaal comfort. Een groot pluspunt van het product is de maat, want het kussen is een stuk groter dan vergelijkbare modellen.

Voordelen Diley Dreams warmtekussen

Gebruiksvriendelijk
Snoer van 2,5 meter lang
XL formaat

Nadelen Diley Dreams warmtekussen

Geen smart functies

#3 Lifeproducts XL elektrische kussen; Spier- en gewrichtspijn verzachten met een extra groot warmtekussen

Het extra grote warmtekussen van Lifeproducts is een perfect exemplaar als je na een intensieve werkdag even wilt ontspannen. Daarnaast helpt het kussen spier- en gewrichtspijn te verlichten en het verbetert de bloedcirculatie. Het kussen beschikt over drie verschillende warmtestanden en over een timerfunctie. Dat houdt in dat het kussen automatisch uitschakelt na 90 minuten.

Voordelen Lifeproducts XL elektrische kussen

Extra lang snoer
Groot formaat
Timerfunctie

Nadelen Lifeproducts XL elektrische kussen

Geen smart functies
Slechts 3 warmtestanden

#2 Botti Reni; medisch warmtekussen voor mensen met spierpijn

Het Reni Medic warmtekussen is een medisch warmtekussen van het merk Botti en is speciaal ontworpen voor mensen die last hebben van spierpijn of reumatische klachten hebben. En je wordt ook nog eens lekker opgewarmd! Dat natuurlijk ook weer goed is voor de bloedcirculatie. Het kussen is snel opgewarmd op het moment dat je ‘m aanzet en je kunt kiezen uit drie verschillende warmtestanden.

Voordelen Botti Reni

Snel opgewarmd
Modern design
Voor medische doeleinden ontworpen

Nadelen Botti Reni

Niet draadloos
Niet geschikt voor de wasmachine

#1 Stoov Ploov; een stijlvol warmtekussen van de beste kwaliteit

De laatste warmtekussen die wij bespreken is tevens ook het beste exemplaar dat je kunt kopen. Stoov is een bekend merk op het gebied van elektrische kussens en hebben een vrij unieke techniek waarmee ze mensen kunnen helpen. Vooral mensen met spier- en gewrichtspijn. De lange golf infrarood techniek die ze gebruiken is veilig en heeft zelfs een positieve invloed op de gezondheid. Omdat het lichaam van binnenuit wordt opgewarmd. De Ploov is ook in uiteenlopende maten en kleuren verkrijgbaar en is gemaakt van duurzame materialen. Dat natuurlijk ook beter is voor het milieu!

Voordelen Stoov Ploov

Stijlvolle kussens
Draadloos!
Lange golf infrarood techniek

Nadelen Stoov Ploov

Niet geschikt voor de wasmachine

Hoe werkt Stoov warmtekussen?

Stoov is een bekend merk in de wereld van warmtekussens en de fabrikant produceert meer dan alleen kussens waarmee je spierpijn kunt verhelpen of het lekker warm kunt hebben. Stoov investeert veel tijd en energie in de ontwikkeling van hun producten en dat merk je ook aan de kwaliteit van een Stoov warmtekussen. De Ploov is een exemplaar dat in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is en werkt met infrarood verwarmingselementen die door een accu worden gevoed. De techniek die Stoov toepast is niet alleen uniek, maar ook veilig. De straling van de infraroodverwarming is namelijk niet schadelijk en kan zelfs de gezondheid positief beïnvloeden. Dat heeft te maken met het feit dat Stoov gebruikmaakt van lange golf infrarood (FIR). De oververhittingsbeveiliging zorgt ervoor dat de kussens ook enorm veilig zijn als we spreken over het gebruik en eventuele zorgen over de brandveiligheid.

Een Stoov warmtekussen; waar te koop?

Stoov is zoals eerder gezegd een bekend merk in de wereld van elektrische kussens en de kussens van Stoov zijn bij speciaalzaken, zoals beddenzaken en warenhuizen te koop. Ook online warenhuizen, zoals bol.com. Uiteraard kun je ook op de website van de fabrikant zelf Stoov warmtekussens bestellen. Ze hebben een ruim assortiment in maten en kleuren en je vindt daar dus altijd wel een kussen die op jouw wensen en behoeftes aansluit. Overigens is het warmtekussen ook een perfect house warming cadeau!

Hoe maak je jouw Ploov gebruiksklaar?
Veelgestelde vragen over een warmtekussen

Een warmtekussen komt in verschillende soorten en maten. Omdat we verschillende vragen hebben gekregen met betrekking tot een warmtekussen en wat het nou precies is, hebben we een opsomming gemaakt van veelgestelde vragen.

Wat is een warmtekussen?

Een warmtekussen lijkt op een normale kussen, maar het is toch een compleet ander product. Dergelijke kussens geven niet alleen steun aan bijvoorbeeld het hoofd, de nek of de rug, maar ze helpen ook om klachten, zoals spier- en hoofdpijn en andere gewrichtsklachten te verzachten. En je krijgt het ook lekker warm wanneer je een warmtekussen gebruikt. Warmtekussens komen in alle vormen, maten en kleuren en uiteraard kom je ook significante prijsverschillen tegen. De ongeschreven regel is dat je altijd kiest voor een kwalitatief goed (en dus ook duurder) exemplaar. Dat niet alleen in jouw behoeftes voldoet, maar waar je ook voor een langere tijd plezier van hebt.

Wat is een warmtekussen oplaadbaar?

In de regel zijn warmtekussens elektrisch en je kunt ze dus aansluiten op het stopcontact. De verwarmingselementen of de techniek die voor de warmte zorgt, worden op deze manier van stroom voorzien en ze kunnen dus naar wens opwarmen naar een temperatuur die je aangenaam vindt. Dat zorgt voor het comfort dat je met een elektrische kussen ervaart. Een klein nadeel is dat het snoer waar de stekker aan vast zit soms voor wat irritatie kan zorgen. Je hebt niet oneindig veel bewegingsruimte. Ondanks dat het gemiddelde snoer van een warmtekussen vrij lang is. Een warmtekussen (oplaadbaar) biedt dan uitkomst, want deze kussens bevatten een accu die opgeladen kan worden. Met andere woorden; het zijn draadloze warmtekussens waarmee je wel hetzelfde comfort en meer bewegingsruimte hebt.

Uitgelichte afbeelding: stoov.nl

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *