grote kamerplanten

In dit artikel geven we je vijf tips voor grote kamerplanten die passen in elk interieur. Afhankelijk van de look, het aanwezige licht in de ruimte en de mate van verzorging is er voor ieder wat wils. Wil je bijvoorbeeld je woning een tropische, maar moderne look geven? Ga dan voor de paradijsvogelplant. Wil je liever grote kamerplant die makkelijk te verzorgen is? Kies dan voor de Cactus Euphorbia!

1. Paradijsvogelplant (Strelitzia Nicolai)

De Strelitzia Nicolai is in korte tijd uitgegroeid tot ware favoriet als het gaat om grote kamerplanten. Deze tropische plant past bijna in elk soort interieur. De paradijsvogelplant, zoals de Strelitzia ook wel eens genoemd wordt houd van een lichte plek buiten de directe zon. De Strelitzia is verrassend makkelijk te verzorgen, dus let er op dat je hem niet te veel water geeft. Gelukkig hoeft mooi wonen tegenwoordig niet duur meer te zijn. De Strelitzia Nicolai is namelijk tegenwoordig zelfs te koop bij de Ikea.

2. Kentia Palm (Howea)

De Kentia Palm, die zijn oorsprong in Australië heeft tovert elk hoekje om tot een ware jungle. Bij deze plant kan je haast niet de mist in gaan. Zorg er in de lente en zomer voor dat de aardig altijd een beetje vochtig is. Rond het najaar laat je de aarde juist opdrogen voordat je weer water geeft.

3. Drakenbloedboom (Dracaena Ulises)

De exotische Drakenbloedboom is een erg populaire kamer- en kantoorplant, omdat ze makkelijk in de onderhoud zijn. De plant heeft weinig water nodig en houdt van een standplaats met indirect licht.

https://www.pinterest.com/?show_error=true

4. Drakenboom (Dracaena Marginata)

De Drakenboom, oftewel de Dracaena Marginata is een makkelijk te verzorgen grote kamerplant. De Drakenboom houdt van gemiddeld lichte plaatsen, waarbij directe zonlicht vermeden moet worden. Bij deze plant moet je eerder opletten dat je niet te veel water geeft dan te weinig.

5. Cactus (Euphorbia)

De Cactus Euphorbia is de minst moeilijk te verzorgen kamerplant die je maar kunt wensen. Het belangrijkste is om de cactus te zetten op een plaats met direct licht. Water geven hoeft maar 1x per maand. Let wel op dat de cactus dood gaat aan te veel water.

Heb je binnen met deze grote kamerplanten mooi ingericht? Dan is het tijd om je balkon aan te pakken. Lees ons artikel voor de leukste balkon inspiratie!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *