marmeren eettafel

De kleuren en materialen in het interieur bepalen voor het merendeel hoe gezellig en sfeervol jouw woning is. Je kunt natuurlijk kiezen uit verschillende stijlen die zowel bij je smaak als persoonlijkheid passen. De één is meer gecharmeerd van een strak en modern interieur terwijl de ander juist kiest voor een stijlvolle of klassieke inrichting. Het maakt feitelijk weinig uit voor welke stijl je kiest, want een eet- of salontafel met een marmeren tafelblad past vrijwel overal bij! In onze blog vertellen we wat zoal de voordelen zijn van marmer en waarom het materiaal de beste keuze is!

Marmer is een natuurlijk product

De eerste belangrijke reden om voor een marmeren tafelblad te kiezen is, omdat marmer een natuurlijk product is en gemaakt is van kalksteen en klei. Met marmer kun je dus een stukje natuur in huis halen! Het is daarmee ook een duurzaam product dat niet alleen een lange levensduur heeft, maar het is ook een milieuvriendelijk materiaal. Een andere belangrijke reden om voor marmer te kiezen heeft te maken met het uiterlijk, want marmer heeft wel bijzondere kenmerken. Zeker als we het vergelijken met bijvoorbeeld graniet.

Uniek uiterlijk

Marmer zorgt voor een uniek uiterlijk van bijvoorbeeld een eettafel met een marmeren tafelblad, want het is een wit-grijs gesteente waar donker gekleurde aders doorheen lopen. Dat zorgt voor de chique uitstraling die marmer heeft. Het is dan ook niet voor niets een materiaal dat al sinds de Romeinse tijd wordt gebruikt om verschillende sculpturen te maken en om vloeren en muren te bedekken. In de historie is zelfs terug te zien dat destijds de meubels al van marmer werden gemaakt.

Marmeren tafelblad is sterk

Het marmeren tafelblad is doorgaans sterk en minder gevoelig voor krassen en deuken. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Zeker wanneer je een tafel intensief gebruikt. Laat je een keer iets vallen? Dan hoef je niet bang te zijn dat je de toch wel doorgaans prijzige tafel beschadigd is. Dat is anders wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een tafel met een blad van hout. Ook is marmer bestendig tegen vlekken en vocht. Je kunt vlekken snel en moeiteloos verwijderen met alleen water en een beetje sop. Desalniettemin is marmer geen vrienden met zure stoffen. Koffie- of wijnvlekken zou je dan ook direct moeten verwijderen om het blad mooi te houden.

Het marmeren tafelblad is een goede investering

Van een tafel met een marmeren tafelblad kun je echt jarenlang plezier hebben, want het is een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat als je er goed voor zorgt. De kanttekening van het verhaal is dat marmer een vrij prijzig materiaal is. Maar om de pijn iets te verzachten kun de aanschafprijs van een marmeren tafel delen door het aantal jaren dat je er plezier van hebt. Dan valt het weer reuze mee! En een groot pluspunt is dat marmer wel weer een stuk voordeliger is dan andere materialen, zoals graniet.

Hoeveel onderhoud heeft het marmeren tafelblad nodig?

Ondanks dat je goed voor het marmeren tafelblad moet zorgen, heeft marmer in de regel weinig onderhoud nodig. Na het eten kun je het beste de tafel even afnemen met wat water en sop en dat is eigenlijk al voldoende om je tafel schoon en netjes te houden. Zoals gezegd is het wel belangrijk dat je bij bepaalde drink- en etenswaren, zoals boter, koffie en wijn de vlekken die zijn gemaakt direct verwijdert. Anders kunnen de vlekken permanent aanwezig blijven. Je zou eventueel ook eens in de zoveel tijd de tafel grondig kunnen reinigen met een speciale marmerreiniger die je bij vrijwel iedere super- en bouwmarkt kunt kopen.

Hoe tijdloos is marmer?

Marmer is tijdloos! Al sinds de Romeinse tijd wordt het materiaal gebruikt voor bouwwerken, meubilair en kunstwerken en het wordt nog altijd veelvuldig verkocht. Dat heeft vooral te maken met de unieke uitstraling van marmer en vanwege het feit dat het ook een duurzaam en stevig materiaal is. Het zorgt ook nog eens voor een zeer stijlvolle uitstraling in een woning. Het straalt ook meer luxueuze uit en het geeft zelfs iets meer aanzien als je daarnaar op zoek bent. Een ander pluspunt is dat marmer vrijwel overal bij past. Of je nu een klassiek, industrieel, landelijk of modern interieur hebt.

Welke marmeren tafels je kunt kopen

Tafels met een marmeren bovenblad heb je in verschillende soorten en maten en je kunt kiezen voor ronde, rechthoekige en zelfs ovale tafels met een marmeren tafelblad terwijl je ook voor grotere of kleinere tafels kunt kiezen. Een groot voordeel van het materiaal is dat het eenvoudig te snijden is en het kan dus ook gebruikt worden voor vrijwel iedere maat en vorm.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *