antraciet kleur

Grijs en antraciet zijn kleuren die in het verleden al snel werden bestempeld als saaie en zelfs deprimerende kleuren. Een grijze muur doet je immers ook denken aan een grauwe en regenachtige dag terwijl een muur in antraciet voor een beklemmend gevoel kan zorgen. Dat laatste is ook zeker waar, maar toch kun je met deze kleuren enorm goed uit de voeten. Of je nu aan landelijk, industrieel of modern interieur hebt of de muren in een grote of juist een kleine kamer wilt schilderen. Maar welke grijs- en antraciet kleuren kun je dan het beste aanschaffen? In onze blog vertellen we er meer over!

RAL 7016, de populairste antraciet kleur

RAL 7016

RAL 7016 is een lichtgrijze kleur met een vleugje blauw en wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt. RAL 7016 is een kleurenpalet dat oorspronkelijk is gemaakt om te worden gebruikt bij het ontwerp van industriële gebouwen. Het zorgt voor een goede balans tussen helderheid en duisternis, waardoor het perfect is voor gebruik in de architectuur. RAL 7016 is ideaal te gebruiken met creme kleur zoals RAL 9010 of 9016 verf.

Grijs is niet altijd grijs

Grijs heb je in verschillende tinten en zo kun je dus op een spelende wijze ontdekken welke kleur grijs het beste bij je interieur past. Door juist voor een lichtere of een donkere tint grijs te kiezen kun je bijvoorbeeld een mooi geheel creëren of je woonaccessoires en meubels meer laten spreken. Denk bijvoorbeeld aan een iets donkere tint grijs op de muren en een knalgele bank die ervoor staat. Dat geeft een geweldig effect en zorgt ook nog eens voor meer sfeer.

Grijze kleuren gemengd

Grijs kan ook gemengd zijn met andere kleuren. Dan heeft de grijze muurverf bijvoorbeeld een blauwe, rode of groene gloed. In feite kun je allerlei combinaties maken en het mengsel dat je kiest stem je natuurlijk ook af op de kleuren die in je interieur aanwezig zijn. Voor een blauw-grijze tint creëer je juist een koeler effect terwijl een rood-grijze tint voor meer warmte zorgt. Je hebt ook grijstinten die gemengd zijn met bruin en deze kleur zorgt juist weer voor een ruimtelijk effect. Deze kleur zou overigens ook perfect passen in een landelijk of Scandinavisch interieur.

Lichtgrijs op de muren

Misschien pieker je er niet over om lichtgrijs op de muren te smeren, maar een mooi lichtgrijze muur gecombineerd met bijvoorbeeld een grijs bankstel kan voor een mooi geheel zorgen. Dus het is helemaal niet zo’n raar idee om voor een lichtgrijze kleur te kiezen. Je kunt op die manier een mooi en stijlvolle kamer realiseren. Als je maar goed oplet dat je kleuren, meubels en woonaccessoires op de juiste wijze combineert.

Antractiet is toch zwart?

Als we spreken over antraciet denken veel mensen gelijk aan de kleur zwart, maar antraciet is juist een kleur die tussen donkergrijs en zwart in zit. Dat de kleur wel iets donkerder is staat buiten kijf, maar ook hier heb je genoeg mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten. In de regel zorgen donkere muren voor een verkleining van een kamer en je bent dus ook sneller geneigd om de muren in een kleine kamer in een lichte kleur te schilderen. Maar met de juiste antraciet kleurig kun je ook prima deze muren in een donkere kleur verven. Zeker als je bijvoorbeeld de donkere muur combineert met felgekleurde meubels en woonaccessoires.

Antraciet mengen met verschillende kleuren

Antraciet is ook te mengen met uiteenlopende kleuren, zoals blauw, grijs en rood. Er bestaat ook zoiets als antraciet-zwart. Dit lijkt heel erg op een zwarte verf, maar het is niet diep zwart. Het is net een tikkeltje lichter. Je kunt ook kiezen voor een blauw-antraciet kleur voor een koeler effect of combineer antraciet met rood voor meer sfeer. Een combinatie met groen is ook een uitstekende keuze als je bijvoorbeeld ook veel groen, zoals planten in huis hebt. In dat opzicht zijn de mogelijkheden eindeloos met zowel grijs- als antraciet kleuren.

Muurverf van een merk

Als je muurverf koopt is het belangrijk dat je kiest voor goed merk, zoals Histor of Flexa. Dit zijn de absolute marktleiders op het gebied van verf en je weet zeker dat je ook kwaliteit krijgt. Een blik verf kost misschien wel iets meer dan dat van een minder bekend merk of een huismerk, maar het verschil zie je ook terug aan de verf. Terwijl de verf ook veel eenvoudiger aan te brengen is. Deze merken produceren verf die goed dekken en dat voorkomt bijvoorbeeld dat je een muur meerdere keren moet schilderen om tot het gewenste resultaat te komen. 

Dat houdt ook in dat je met wat duurdere verf kosten kunt besparen. Je hebt immers minder verf nodig om je muren te schilderen. Bij goedkopere merken heb je juist meer verf en soms ook meerdere blikken nodig. Als je dan de balans opmaak zul je zien dat je juist met de keuze voor goedkopere verf duurder uit bent.

Soms kan het toch moeilijk zijn de juiste muurkleur te kiezen. Lees daarom ons artikel over het kiezen van de juiste muurkleur.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *